- Bewaar

- Bewaar
Krokant gevuld witloof met gratin van paddenstoelen
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond abdijbier Wijn Waratah Shiraz - Cabernet Sauvignon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Hak de noten fijn.
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.
-
Snij de brie in dunne plakjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de gehakte noten onder 1 eetl. boter en bedek de helft van de witloofstronkjes met 1 koffiel. notenboter. Leg de andere helft van de witloofstronkjes er opnieuw op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Verdeel de plakjes brie over het witloof en kruid met peper.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de champignons toe en bak 2 min.
-
Bestrooi de champignons met de bloem en roer goed. Giet de melk erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over het witloof.
-
Verdeel de oesterzwammen over de ovenschaal en bestrooi met de panko. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik 2 stronken witloof met wat saus op de borden, bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en serveer met stukjes ciabatta.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond abdijbier Wijn Waratah Shiraz - Cabernet Sauvignon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Hak de noten fijn.
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.
-
Snij de brie in dunne plakjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de gehakte noten onder 1 eetl. boter en bedek de helft van de witloofstronkjes met 1 koffiel. notenboter. Leg de andere helft van de witloofstronkjes er opnieuw op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Verdeel de plakjes brie over het witloof en kruid met peper.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de champignons toe en bak 2 min.
-
Bestrooi de champignons met de bloem en roer goed. Giet de melk erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over het witloof.
-
Verdeel de oesterzwammen over de ovenschaal en bestrooi met de panko. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik 2 stronken witloof met wat saus op de borden, bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en serveer met stukjes ciabatta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond abdijbier Wijn Waratah Shiraz - Cabernet Sauvignon Australië