Krokant gevuld witloof met gratin van paddenstoelen
Krokant gevuld witloof met gratin van paddenstoelen

Krokant gevuld witloof met gratin van paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 27.2 g
Eiwit 19.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de noten fijn.

  4. Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.

  7. Snij de brie in dunne plakjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de gehakte noten onder 1 eetl. boter en bedek de helft van de witloofstronkjes met 1 koffiel. notenboter. Leg de andere helft van de witloofstronkjes er opnieuw op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.

  11. Verdeel de plakjes brie over het witloof en kruid met peper.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de champignons toe en bak 2 min.

  13. Bestrooi de champignons met de bloem en roer goed. Giet de melk erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over het witloof.

  14. Verdeel de oesterzwammen over de ovenschaal en bestrooi met de panko. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Schik 2 stronken witloof met wat saus op de borden, bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en serveer met stukjes ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Hak de noten fijn.

  4. Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.

  7. Snij de brie in dunne plakjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Meng de gehakte noten onder 1 eetl. boter en bedek de helft van de witloofstronkjes met 1 koffiel. notenboter. Leg de andere helft van de witloofstronkjes er opnieuw op en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.

  11. Verdeel de plakjes brie over het witloof en kruid met peper.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de champignons toe en bak 2 min.

  13. Bestrooi de champignons met de bloem en roer goed. Giet de melk erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet de saus over het witloof.

  14. Verdeel de oesterzwammen over de ovenschaal en bestrooi met de panko. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Afwerking:
  16. Schik 2 stronken witloof met wat saus op de borden, bestrooi met het fijngesnipperd bieslook en serveer met stukjes ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 25.4 g
Koolhydraat 27.2 g
Eiwit 19.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond abdijbier Wijn Waratah Shiraz - Cabernet Sauvignon Australië

Bekijk het recept digitaal