- Bewaar

- Bewaar
Krokante spinazietaartjes met feta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Leg 3 vellen filodeeg op elkaar en snij in 8 gelijke stukken. Doe hetzelfde met de andere 3 vellen. U krijgt zo 48 stukken deeg.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat mee opwarmen tot ze ontdooit. Laat uitlekken in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit met een lepel.
-
Klop de eieren los met de mascarpone en kruid met peper en zout. Meng er de spinazie en de feta onder.
-
Smelt de boter in een steelpan. Vet 12 vakjes van een muffinbakvorm in. Besmeer ook de stukken filodeeg met de gesmolten boter en leg in elk vormpje 4 stukken. Verdeel het spinaziemengsel over het filodeeg en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de rode ui en het knoflook fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Leg 3 vellen filodeeg op elkaar en snij in 8 gelijke stukken. Doe hetzelfde met de andere 3 vellen. U krijgt zo 48 stukken deeg.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat mee opwarmen tot ze ontdooit. Laat uitlekken in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit met een lepel.
-
Klop de eieren los met de mascarpone en kruid met peper en zout. Meng er de spinazie en de feta onder.
-
Smelt de boter in een steelpan. Vet 12 vakjes van een muffinbakvorm in. Besmeer ook de stukken filodeeg met de gesmolten boter en leg in elk vormpje 4 stukken. Verdeel het spinaziemengsel over het filodeeg en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.