Krokante zalmfilet met zachte mieriksaus
Krokante zalmfilet met zachte mieriksaus

Krokante zalmfilet met zachte mieriksaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 45.9 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 33.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het bieslook fijn.

  3. Laat de kervelbolletjes ontdooien.

  4. Strijk een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie.

  5. Bereiding:
  6. Meng de eidooiers met het paneermeel, de boter, de kervelbolletjes en 1 eetl. mierikswortel.

  7. Strijk het mengsel over de zalmhaasjes en leg in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  8. Laat de room in een steelpannetje tot de helft inkoken. Haal van het vuur en meng er 1 eetl. mierikswortel en het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik een zalmhaasje op elk bord en lepel er de mieriksaus rond. Dien op met puree of gekookte aardappelen en prinsessenboontjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het bieslook fijn.

  3. Laat de kervelbolletjes ontdooien.

  4. Strijk een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie.

  5. Bereiding:
  6. Meng de eidooiers met het paneermeel, de boter, de kervelbolletjes en 1 eetl. mierikswortel.

  7. Strijk het mengsel over de zalmhaasjes en leg in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  8. Laat de room in een steelpannetje tot de helft inkoken. Haal van het vuur en meng er 1 eetl. mierikswortel en het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Schik een zalmhaasje op elk bord en lepel er de mieriksaus rond. Dien op met puree of gekookte aardappelen en prinsessenboontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 45.9 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 33.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Wijn Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Wijn Droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten. Jong en koel schenken. Ook een origineel aperitief!

Bekijk het recept digitaal