- Bewaar

- Bewaar
Krokante zalmfilet met zachte mieriksaus
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Wijn Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Wijn Droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten. Jong en koel schenken. Ook een origineel aperitief!
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Laat de kervelbolletjes ontdooien.
-
Strijk een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie.
-
Bereiding:
-
Meng de eidooiers met het paneermeel, de boter, de kervelbolletjes en 1 eetl. mierikswortel.
-
Strijk het mengsel over de zalmhaasjes en leg in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Laat de room in een steelpannetje tot de helft inkoken. Haal van het vuur en meng er 1 eetl. mierikswortel en het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik een zalmhaasje op elk bord en lepel er de mieriksaus rond. Dien op met puree of gekookte aardappelen en prinsessenboontjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Wijn Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Wijn Droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten. Jong en koel schenken. Ook een origineel aperitief!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Laat de kervelbolletjes ontdooien.
-
Strijk een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie.
-
Bereiding:
-
Meng de eidooiers met het paneermeel, de boter, de kervelbolletjes en 1 eetl. mierikswortel.
-
Strijk het mengsel over de zalmhaasjes en leg in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Laat de room in een steelpannetje tot de helft inkoken. Haal van het vuur en meng er 1 eetl. mierikswortel en het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik een zalmhaasje op elk bord en lepel er de mieriksaus rond. Dien op met puree of gekookte aardappelen en prinsessenboontjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Wijn Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Wijn Droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten. Jong en koel schenken. Ook een origineel aperitief!