Kruidige pompoenschotel met quorn
Kruidige pompoenschotel met quorn

Kruidige pompoenschotel met quorn

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 26.2 g
Eiwit 22.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil verse pompoen en knolselder en snij in blokjes van max. 1 cm. Stoom gaar gedurende ± 15 min. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

  3. Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Scheur het basilicum en meng onder de afgekoelde blokjes pompoen en knolselder.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  8. Voeg de kastagnechampignons toe en kruid met de tijm, het kerriepoeder, de Provençaalse kruiden en het paprikapoeder. Roerbak 4 min.

  9. Voeg de diepgevroren quorn toe, samen met de sojasaus en het bier. Kruid met peper en zout en roerbak 3 min. op een hevig vuur tot bijna al het vocht verdampt is.

  10. Roer er het sap van de limoen onder en doe in een ovenschotel. Bedek met de pompoenmengeling en overgiet met Alpro soya Cuisine.

  11. Bestrooi met het paneermeel en zet 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op en serveer met gekookte rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil verse pompoen en knolselder en snij in blokjes van max. 1 cm. Stoom gaar gedurende ± 15 min. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

  3. Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Scheur het basilicum en meng onder de afgekoelde blokjes pompoen en knolselder.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  8. Voeg de kastagnechampignons toe en kruid met de tijm, het kerriepoeder, de Provençaalse kruiden en het paprikapoeder. Roerbak 4 min.

  9. Voeg de diepgevroren quorn toe, samen met de sojasaus en het bier. Kruid met peper en zout en roerbak 3 min. op een hevig vuur tot bijna al het vocht verdampt is.

  10. Roer er het sap van de limoen onder en doe in een ovenschotel. Bedek met de pompoenmengeling en overgiet met Alpro soya Cuisine.

  11. Bestrooi met het paneermeel en zet 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op en serveer met gekookte rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 26.2 g
Eiwit 22.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Abbaye de Bonne-Espérance

Bekijk het recept digitaal