Kwartelfilet met cognac en gevulde champignons
Kwartelfilet met cognac en gevulde champignons

Kwartelfilet met cognac en gevulde champignons

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 37.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien en haal ze uit elkaar.

  3. Snij het witloof en de peterselie fijn.

  4. Verwijder de steeltjes van de champignons en snij die heel fijn. Hou de hoedjes apart.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Plet de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Meng de hazelnoten onder de zachte boter. Besmeer de bovenkant van de kwartelfilets met dit mengsel.

  8. Snij de ham in fijne reepjes.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de kwartelfilets naast elkaar in een ovenschaal en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en stoof het fijngesnipperde witloof en de champignonsteeltjes ± 2 min. Overgiet met 1/2 dl room en laat nog 2 min. verder gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie en de hamreepjes toe.

  13. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Schik in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. bij het vlees in de oven.

  14. Haal de kwartelfilets uit de ovenschaal en hou warm. Giet de cognac en 1,5 dl room in de schaal en schraap de braadresten los. Giet de saus door een zeef in een steelpan. Verwarm even en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kwartelfilets over de borden. Lepel er wat saus rond en dien op met de gevulde champignons en rösti's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien en haal ze uit elkaar.

  3. Snij het witloof en de peterselie fijn.

  4. Verwijder de steeltjes van de champignons en snij die heel fijn. Hou de hoedjes apart.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Plet de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Meng de hazelnoten onder de zachte boter. Besmeer de bovenkant van de kwartelfilets met dit mengsel.

  8. Snij de ham in fijne reepjes.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Leg de kwartelfilets naast elkaar in een ovenschaal en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en stoof het fijngesnipperde witloof en de champignonsteeltjes ± 2 min. Overgiet met 1/2 dl room en laat nog 2 min. verder gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie en de hamreepjes toe.

  13. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Schik in een ovenschaal en zet de laatste 10 min. bij het vlees in de oven.

  14. Haal de kwartelfilets uit de ovenschaal en hou warm. Giet de cognac en 1,5 dl room in de schaal en schraap de braadresten los. Giet de saus door een zeef in een steelpan. Verwarm even en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kwartelfilets over de borden. Lepel er wat saus rond en dien op met de gevulde champignons en rösti's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 37.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Bellevue Figeac A.O.P. Saint-Émilion Grand Cru Château Treytins - A.O.P. Lalande-de-Pomerol

Bekijk het recept digitaal