Lam met gebakken mango en zoete biersaus
Lam met gebakken mango en zoete biersaus

Lam met gebakken mango en zoete biersaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Eiwit 46 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de mango's en snij in dikke repen.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Plet de jeneverbessen tussen 2 eetlepels.

  5. Meng het bier met de frambozenconfituur, het blaadje laurier, de geplette jeneverbessen en de tijm.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Zet de gevulde aardappelen 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de peultjes en 2 eetl. water toe. Dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit de olijfolie en 1 eetl. boter in een braad-pan en bak de lamsrumpsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en hou warm in de oven.

  11. Bak de mangorepen 2 min. in dezelfde braadpan. Haal uit de pan en meng onder de gekookte peultjes.

  12. Doe het biermengsel in de pan en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Haal het blaadje laurier eruit en bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het vlees over de borden, lepel er wat saus over en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er de peultjesmengeling bij en een gevulde aardappel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de mango's en snij in dikke repen.

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Plet de jeneverbessen tussen 2 eetlepels.

  5. Meng het bier met de frambozenconfituur, het blaadje laurier, de geplette jeneverbessen en de tijm.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Zet de gevulde aardappelen 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de peultjes en 2 eetl. water toe. Dek af en laat 10 min. zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit de olijfolie en 1 eetl. boter in een braad-pan en bak de lamsrumpsteaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en hou warm in de oven.

  11. Bak de mangorepen 2 min. in dezelfde braadpan. Haal uit de pan en meng onder de gekookte peultjes.

  12. Doe het biermengsel in de pan en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Haal het blaadje laurier eruit en bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het vlees over de borden, lepel er wat saus over en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook. Geef er de peultjesmengeling bij en een gevulde aardappel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 665 kcal
Vet 22.8 g
Koolhydraat 61.4 g
Eiwit 46 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Grand Cru

Bekijk het recept digitaal