Lamscassoulet
Lamscassoulet

Lamscassoulet

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 950 kcal
Vet 64.1 g
Koolhydraat 22.9 g
Eiwit 67.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat de groene peulbonen uitlekken in een vergiet.

  4. Verhit de boter in een braadpan en bak de lamsboutsneden gedurende 2 min. aan beide zijden mooi goudbruin. Kruid met peper.

  5. Giet intussen het blik witte bonen met tomatensaus in een ovenschotel (met deksel).

  6. Leg het gebakken lamsvlees op de witte bonen en strooi er de rozemarijn over. Verdeel dan de groene peulbonen over het vlees en giet er de bouillon bij tot het vlees onder staat.

  7. Snij de boerenrookworst in dikke sneden en leg die samen met het gezouten spek bovenop de groenten. Kruid tot slot met de blaadjes laurier en het takje tijm.

  8. Dek de schotel af en schuif gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met aardappelpuree of stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Laat de groene peulbonen uitlekken in een vergiet.

  4. Verhit de boter in een braadpan en bak de lamsboutsneden gedurende 2 min. aan beide zijden mooi goudbruin. Kruid met peper.

  5. Giet intussen het blik witte bonen met tomatensaus in een ovenschotel (met deksel).

  6. Leg het gebakken lamsvlees op de witte bonen en strooi er de rozemarijn over. Verdeel dan de groene peulbonen over het vlees en giet er de bouillon bij tot het vlees onder staat.

  7. Snij de boerenrookworst in dikke sneden en leg die samen met het gezouten spek bovenop de groenten. Kruid tot slot met de blaadjes laurier en het takje tijm.

  8. Dek de schotel af en schuif gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met aardappelpuree of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 950 kcal
Vet 64.1 g
Koolhydraat 22.9 g
Eiwit 67.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Lafleur A.C. Cahors Door hun diepe, donkere kleur worden de wijnen uit Cahors 'vins noirs' genoemd. Château Lafleur is een krachtige, kruidige en vlezige cahors met een weelderig boeket. Wijn L'Excellence de Signargues A.C. Côtes du Rhône Villages Caves Saint-Pierre Heel aantrekkelijke wijn met een mooie neus van zwart fruit en viooltjes. De smaak is typisch voor een côtes du rhône: rijk, krachtig, fruitig en kruidig.

Bekijk het recept digitaal