Lamskroon met gemarineerde peertjes
Lamskroon met gemarineerde peertjes

Lamskroon met gemarineerde peertjes

1 u. 55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 36.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 46.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag vooraf)
  3. Schil de peren, snij ze doormidden en haal er het klokhuis uit.

  4. Breng de porto aan de kook en leg er de halve peren in. Laat op een zacht vuur gaar worden, ze moeten wel voldoende stevig blijven. Draai de peren regelmatig om. Laat afkoelen en marineren tot de volgende dag.

  5. Bereiding:
  6. Strooi 1 eetl. kruidentuiltje over de rand van de lamskroon. Zet het schaaltje met de kroon in een ovenschotel en schuif gedurende 1 u in een op 140 °C voorverwarmde oven.

  7. Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder bakken. Haal het vlees uit de schotel, maar laat het nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  8. Verwarm ondertussen de peren in hun marinade. Verwarm ook het vijgenconfituur.

  9. Schik de halve peren op een schotel en vul met een lepeltje vijgenkonfijt.

  10. Breng de portomarinade aan de kook met de kalfsfond en voeg nog 100 g vijgenkonfijt toe. Laat 1/3 inkoken. Bind lichtjes met instant-sausbinder en breng op smaak met 2 eetl. ciderazijn, 1 mespunt rozemarijn, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de lamskroon tussen de beentjes door als een taart. Dien op met de saus, de gevulde peren en kroketjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag vooraf)
  3. Schil de peren, snij ze doormidden en haal er het klokhuis uit.

  4. Breng de porto aan de kook en leg er de halve peren in. Laat op een zacht vuur gaar worden, ze moeten wel voldoende stevig blijven. Draai de peren regelmatig om. Laat afkoelen en marineren tot de volgende dag.

  5. Bereiding:
  6. Strooi 1 eetl. kruidentuiltje over de rand van de lamskroon. Zet het schaaltje met de kroon in een ovenschotel en schuif gedurende 1 u in een op 140 °C voorverwarmde oven.

  7. Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder bakken. Haal het vlees uit de schotel, maar laat het nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  8. Verwarm ondertussen de peren in hun marinade. Verwarm ook het vijgenconfituur.

  9. Schik de halve peren op een schotel en vul met een lepeltje vijgenkonfijt.

  10. Breng de portomarinade aan de kook met de kalfsfond en voeg nog 100 g vijgenkonfijt toe. Laat 1/3 inkoken. Bind lichtjes met instant-sausbinder en breng op smaak met 2 eetl. ciderazijn, 1 mespunt rozemarijn, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de lamskroon tussen de beentjes door als een taart. Dien op met de saus, de gevulde peren en kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 36.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Eiwit 46.1 g

Bekijk het recept digitaal