- Bewaar

- Bewaar
Lamsmanchette met gegrilde asperges en kervelsaus
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood (speciaalbier)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Boen de krielaardappelen schoon, snij in 2 en rits de blaadjes van de rozemarijn.
-
Doe de halve krielaardappelen in een ovenschotel samen met de rozemarijn en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Roer goed en zet de schotel 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn, pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig) en snij de harde uiteindes van de asperges.
-
Kook de asperges 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de lamsmanchettes met peper en zout en bak 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Leg het vlees in een ovenschotel en zet 6 à 8 min. in de oven bij de krielaardappelen. Haal de schotel uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees 10 min. rusten voor u het snijdt.
-
Bereid intussen de saus: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Blus met de vermout en laat voor de helft inkoken. Giet er de bouillon bij en laat opnieuw voor de helft inkoken. Voeg de culinaire room en het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de asperges tot ze mooi gestreept zijn. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de kervel fijn en voeg toe aan de saus.
-
Afwerking:
-
Snij elke lamsmanchette van tussen de ribben. Leg 3 stukken op elk bord en geef er de gegrilde asperges en de krielaardappelen met rozemarijn bij. Giet wat kervelsaus over het vlees en de asperges.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood (speciaalbier)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Boen de krielaardappelen schoon, snij in 2 en rits de blaadjes van de rozemarijn.
-
Doe de halve krielaardappelen in een ovenschotel samen met de rozemarijn en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Roer goed en zet de schotel 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn, pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig) en snij de harde uiteindes van de asperges.
-
Kook de asperges 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de lamsmanchettes met peper en zout en bak 3 à 4 min. aan elke kant.
-
Leg het vlees in een ovenschotel en zet 6 à 8 min. in de oven bij de krielaardappelen. Haal de schotel uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees 10 min. rusten voor u het snijdt.
-
Bereid intussen de saus: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Blus met de vermout en laat voor de helft inkoken. Giet er de bouillon bij en laat opnieuw voor de helft inkoken. Voeg de culinaire room en het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de asperges tot ze mooi gestreept zijn. Kruid met peper en zout.
-
Snipper de kervel fijn en voeg toe aan de saus.
-
Afwerking:
-
Snij elke lamsmanchette van tussen de ribben. Leg 3 stukken op elk bord en geef er de gegrilde asperges en de krielaardappelen met rozemarijn bij. Giet wat kervelsaus over het vlees en de asperges.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood (speciaalbier)