Lamsmanchettes `bordelaise'
Lamsmanchettes `bordelaise'

Lamsmanchettes `bordelaise'

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 45.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de champignons in schijfjes. Smelt 1 eetl. boter en stoof de champignons gedurende 5 min. Kruid met peper en zout.

  2. Strijk het vlees in met olijfolie.

  3. Verhit een braadpan zonder vetstof. Leg er de lamsmanchettes in en laat ze op een matig vuurtje aan elke kant goudbruin kleuren gedurende 2 min.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Stoof er de gesnipperde sjalot en knoflook in.

  5. Voeg de rode wijn toe en laat even koken. Voeg de champignons (in hun stoofvocht) en de tomatenpuree toe.

  6. Roer goed om en bind, indien gewenst, lichtjes met instantsausbinder. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

  7. Serveer met hertoginnenaardappeltjes en een fijne sla.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de champignons in schijfjes. Smelt 1 eetl. boter en stoof de champignons gedurende 5 min. Kruid met peper en zout.

  2. Strijk het vlees in met olijfolie.

  3. Verhit een braadpan zonder vetstof. Leg er de lamsmanchettes in en laat ze op een matig vuurtje aan elke kant goudbruin kleuren gedurende 2 min.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Stoof er de gesnipperde sjalot en knoflook in.

  5. Voeg de rode wijn toe en laat even koken. Voeg de champignons (in hun stoofvocht) en de tomatenpuree toe.

  6. Roer goed om en bind, indien gewenst, lichtjes met instantsausbinder. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

  7. Serveer met hertoginnenaardappeltjes en een fijne sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 3.9 g
Eiwit 45.8 g

Bekijk het recept digitaal