- Bewaar

- Bewaar
Lamsmanchettes met zoet biersausje en quinoa uit de oven
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Chusclan - Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de halfgedroogde kerstomaten in dunne reepjes.
-
Snij de artisjokharten in 4 partjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot en kook de prinsessenbonen 6 à 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.
-
Spoel de quinoa onder koud water en doe in een ovenschaal.
-
Voeg de groentebouillon, de reepjes kerstomaat en de artisjokharten toe.
-
Dek af met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan.
-
Kruid de lamsmanchettes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan alle kanten 2 à 3 min. mooi bruin. Zet de pan daarna nog 8 min. in de oven.
-
Haal het vlees na gaartijd uit de oven en uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
-
Zet de pan van het vlees opnieuw op het vuur. Blus met de kalfsfond en schraap de braadresten goed los.
-
Voeg de room en het bier toe en laat tot de helft inkoken.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de prinsessenbonen 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in afzonderlijke lamskoteletjes en verdeel over de borden.
-
Geef er de quinoa en de prinsessenboontjes bij. Overgiet het vlees met het biersausje.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Chusclan - Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de halfgedroogde kerstomaten in dunne reepjes.
-
Snij de artisjokharten in 4 partjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot en kook de prinsessenbonen 6 à 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.
-
Spoel de quinoa onder koud water en doe in een ovenschaal.
-
Voeg de groentebouillon, de reepjes kerstomaat en de artisjokharten toe.
-
Dek af met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan.
-
Kruid de lamsmanchettes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan alle kanten 2 à 3 min. mooi bruin. Zet de pan daarna nog 8 min. in de oven.
-
Haal het vlees na gaartijd uit de oven en uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
-
Zet de pan van het vlees opnieuw op het vuur. Blus met de kalfsfond en schraap de braadresten goed los.
-
Voeg de room en het bier toe en laat tot de helft inkoken.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de prinsessenbonen 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in afzonderlijke lamskoteletjes en verdeel over de borden.
-
Geef er de quinoa en de prinsessenboontjes bij. Overgiet het vlees met het biersausje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Chusclan - Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages