Lamsmanchettes met zoet biersausje en quinoa uit de oven
Lamsmanchettes met zoet biersausje en quinoa uit de oven

Lamsmanchettes met zoet biersausje en quinoa uit de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 854 kcal
Vet 45.4 g
Koolhydraat 64.3 g
Eiwit 45.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de halfgedroogde kerstomaten in dunne reepjes.

  4. Snij de artisjokharten in 4 partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot en kook de prinsessenbonen 6 à 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Spoel de quinoa onder koud water en doe in een ovenschaal.

  9. Voeg de groentebouillon, de reepjes kerstomaat en de artisjokharten toe.

  10. Dek af met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan.

  12. Kruid de lamsmanchettes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan alle kanten 2 à 3 min. mooi bruin. Zet de pan daarna nog 8 min. in de oven.

  13. Haal het vlees na gaartijd uit de oven en uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

  14. Zet de pan van het vlees opnieuw op het vuur. Blus met de kalfsfond en schraap de braadresten goed los.

  15. Voeg de room en het bier toe en laat tot de helft inkoken.

  16. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de prinsessenbonen 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij het vlees in afzonderlijke lamskoteletjes en verdeel over de borden.

  19. Geef er de quinoa en de prinsessenboontjes bij. Overgiet het vlees met het biersausje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de halfgedroogde kerstomaten in dunne reepjes.

  4. Snij de artisjokharten in 4 partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot en kook de prinsessenbonen 6 à 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Spoel de quinoa onder koud water en doe in een ovenschaal.

  9. Voeg de groentebouillon, de reepjes kerstomaat en de artisjokharten toe.

  10. Dek af met aluminiumfolie en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen 1 eetl. boter en de olijfolie in een braadpan die ook in de oven kan.

  12. Kruid de lamsmanchettes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan alle kanten 2 à 3 min. mooi bruin. Zet de pan daarna nog 8 min. in de oven.

  13. Haal het vlees na gaartijd uit de oven en uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

  14. Zet de pan van het vlees opnieuw op het vuur. Blus met de kalfsfond en schraap de braadresten goed los.

  15. Voeg de room en het bier toe en laat tot de helft inkoken.

  16. Smelt intussen 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de prinsessenbonen 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Snij het vlees in afzonderlijke lamskoteletjes en verdeel over de borden.

  19. Geef er de quinoa en de prinsessenboontjes bij. Overgiet het vlees met het biersausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 854 kcal
Vet 45.4 g
Koolhydraat 64.3 g
Eiwit 45.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Chusclan - Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal