- Bewaar

- Bewaar
Lamsspiesje met taboulé en yoghurt-muntsausje
Onze drankensuggesties
Wijn Naousa Tsantali Griekenland Rode wijn gemaakt van alleen xinomavrodruiven, uit de wijnstreek Naousa. Heeft 12 maanden gerijpt in eiken vaten. De mooie robijnrode kleur leidt een boeket in met geuren van rijp rood fruit en een fijne houttoets. De smaak is soepel, elegant en evenwichtig. U proeft opnieuw veel rood fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de lamsrumpsteaks in stukken van 3 bij 3 cm.
-
Snij de rode uien in stukken en steek afwisselend met het vlees en de kastanjechampignons op spiesen. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met 4,5 dl heet water. Laat 7 min. zwellen.
-
Snij de tomaat en de komkommer in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
-
Maak het sausje: snipper de munt fijn en meng met de overige ingrediënten. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Maak het tarwegriesmeel los met een vork. Meng er de gesneden groentjes, de lente-uitjes en de platte peterselie onder. Roer er het citroensap en 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-
Bak de spiesen in de pan of op de barbecue gedurende ± 3 min. langs elke kant (afhankelijk van uw voorkeur).
-
Afwerking:
-
Serveer de spiesen met de taboulé, het sausje en een wortelsalade.
Onze drankensuggesties
Wijn Naousa Tsantali Griekenland Rode wijn gemaakt van alleen xinomavrodruiven, uit de wijnstreek Naousa. Heeft 12 maanden gerijpt in eiken vaten. De mooie robijnrode kleur leidt een boeket in met geuren van rijp rood fruit en een fijne houttoets. De smaak is soepel, elegant en evenwichtig. U proeft opnieuw veel rood fruit
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de lamsrumpsteaks in stukken van 3 bij 3 cm.
-
Snij de rode uien in stukken en steek afwisselend met het vlees en de kastanjechampignons op spiesen. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Doe het tarwegriesmeel in een grote kom en overgiet met 4,5 dl heet water. Laat 7 min. zwellen.
-
Snij de tomaat en de komkommer in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
-
Maak het sausje: snipper de munt fijn en meng met de overige ingrediënten. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Maak het tarwegriesmeel los met een vork. Meng er de gesneden groentjes, de lente-uitjes en de platte peterselie onder. Roer er het citroensap en 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-
Bak de spiesen in de pan of op de barbecue gedurende ± 3 min. langs elke kant (afhankelijk van uw voorkeur).
-
Afwerking:
-
Serveer de spiesen met de taboulé, het sausje en een wortelsalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Naousa Tsantali Griekenland Rode wijn gemaakt van alleen xinomavrodruiven, uit de wijnstreek Naousa. Heeft 12 maanden gerijpt in eiken vaten. De mooie robijnrode kleur leidt een boeket in met geuren van rijp rood fruit en een fijne houttoets. De smaak is soepel, elegant en evenwichtig. U proeft opnieuw veel rood fruit