- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met boerenkool, gehakt en duo van Italiaanse kazen
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de dikke nerven uit de bladeren van de groenekool. Hak fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork en kruid met het kruidentuiltje. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenekool toe en laat 5 à 10 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Roer het gehakt onder de groenekool.
-
Meng de melk met de ricotta en 1/3 van de mozzarella. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel 1/3 van de groenekool met gehakt over een ovenschaal en schik er 4 lasagnevellen mooi naast elkaar op. Bedek met 1/3 van het ricottamengsel en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag ricottamengsel en bestrooi met de rest van de mozzarella. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de dikke nerven uit de bladeren van de groenekool. Hak fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork en kruid met het kruidentuiltje. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenekool toe en laat 5 à 10 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Roer het gehakt onder de groenekool.
-
Meng de melk met de ricotta en 1/3 van de mozzarella. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel 1/3 van de groenekool met gehakt over een ovenschaal en schik er 4 lasagnevellen mooi naast elkaar op. Bedek met 1/3 van het ricottamengsel en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag ricottamengsel en bestrooi met de rest van de mozzarella. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau