Lasagne met boerenkool, gehakt en duo van Italiaanse kazen
Lasagne met boerenkool, gehakt en duo van Italiaanse kazen

Lasagne met boerenkool, gehakt en duo van Italiaanse kazen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 861 kcal
Vet 46.9 g
Verzadigd vet 20.3 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 12.6 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 48.8 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de dikke nerven uit de bladeren van de groenekool. Hak fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork en kruid met het kruidentuiltje. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenekool toe en laat 5 à 10 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Roer het gehakt onder de groenekool.

  10. Meng de melk met de ricotta en 1/3 van de mozzarella. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verdeel 1/3 van de groenekool met gehakt over een ovenschaal en schik er 4 lasagnevellen mooi naast elkaar op. Bedek met 1/3 van het ricottamengsel en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag ricottamengsel en bestrooi met de rest van de mozzarella. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de dikke nerven uit de bladeren van de groenekool. Hak fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het gehakt goudbruin. Maak los met een vork en kruid met het kruidentuiltje. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenekool toe en laat 5 à 10 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Roer het gehakt onder de groenekool.

  10. Meng de melk met de ricotta en 1/3 van de mozzarella. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Verdeel 1/3 van de groenekool met gehakt over een ovenschaal en schik er 4 lasagnevellen mooi naast elkaar op. Bedek met 1/3 van het ricottamengsel en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag ricottamengsel en bestrooi met de rest van de mozzarella. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 861 kcal
Vet 46.9 g
Verzadigd vet 20.3 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 12.6 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 48.8 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau

Bekijk het recept digitaal