Lasagne met broccoli
Lasagne met broccoli

Lasagne met broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 10.7 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 2 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de champignons in 4 of in 6.

  7. Snij de ongeschilde courgette in dunne repen met een dunschiller.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de broccoli 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en snij in plakjes van 1 cm dik.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur. Kruid met de tijm, peper, zout en voeg de tomatenpuree toe.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Bestrooi met de bloem en overgiet met de bouillon. Voeg de mosterd toe en meng tot een gebonden saus.

  13. Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. olijfolie en verdeel er de helft van de broccoli over. Bedek met 1/3 van de saus, reepjes courgette en de helft van de champignons. Herhaal en werk af met de rest van de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Bak intussen de stokbroodjes af in de oven (baktijd: zie verpakking).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de champignons in 4 of in 6.

  7. Snij de ongeschilde courgette in dunne repen met een dunschiller.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de broccoli 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en snij in plakjes van 1 cm dik.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 3 min. op een hoog vuur. Kruid met de tijm, peper, zout en voeg de tomatenpuree toe.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Bestrooi met de bloem en overgiet met de bouillon. Voeg de mosterd toe en meng tot een gebonden saus.

  13. Vet een ovenschaal in met 1 koffiel. olijfolie en verdeel er de helft van de broccoli over. Bedek met 1/3 van de saus, reepjes courgette en de helft van de champignons. Herhaal en werk af met de rest van de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.

  14. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Bak intussen de stokbroodjes af in de oven (baktijd: zie verpakking).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 17.6 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 10.7 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 2 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Laudum Nature Tempranillo ` D.O. Alicante' Spanje

Bekijk het recept digitaal