Lasagne met courgette en ricotta
Lasagne met courgette en ricotta

Lasagne met courgette en ricotta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 24.4 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 16.5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 25 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de courgettes en laat uitlekken in een vergiet. Duw er het vocht met de bolle kant van een lepel uit.

  4. Maak de kerstomaten los van de tros, maar laat het kroontje eraan.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de tomatenstukjes en de uitgelekte kappertjes kort. Kruid met de oregano, de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.

  8. Meng intussen de ricotta en de helft van de geraspte kaas onder de courgettes. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Lepel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er 3 lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Bedek met de helft van de courgettemengeling.

  10. Voeg opnieuw 1/3 van de tomatensaus, 3 lasagnevellen en de rest van de courgettes toe. Eindig met de rest van de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en de pijnboompitten. Duw er de kerstomaten in, met het kroontje naar boven. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de courgettes en laat uitlekken in een vergiet. Duw er het vocht met de bolle kant van een lepel uit.

  4. Maak de kerstomaten los van de tros, maar laat het kroontje eraan.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de tomatenstukjes en de uitgelekte kappertjes kort. Kruid met de oregano, de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.

  8. Meng intussen de ricotta en de helft van de geraspte kaas onder de courgettes. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Lepel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er 3 lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Bedek met de helft van de courgettemengeling.

  10. Voeg opnieuw 1/3 van de tomatensaus, 3 lasagnevellen en de rest van de courgettes toe. Eindig met de rest van de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en de pijnboompitten. Duw er de kerstomaten in, met het kroontje naar boven. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 24.4 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 36.5 g
Suiker 16.5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 25 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Groot Genoegen Colombard-Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal