Lasagne met kippengehakt, ricotta en aubergine
Lasagne met kippengehakt, ricotta en aubergine

Lasagne met kippengehakt, ricotta en aubergine

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 17.2 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 50.6 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergines in heel fijne plakjes van ± 2 mm. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snipper de ui en het knoflook heel fijn.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het kippengehakt toe en bak 6 min. Maak los met een vork.

  8. Hou enkele kerstomaten apart voor de afwerking en voeg de rest toe aan het gehakt. Overgiet met de passata en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen een grillpan zonder vetstof (of een pan met antiaanbaklaag) en bak de aubergineplakjes aan beide kanten.

  10. Meng de ricotta met de geraspte mozzarella, 2 koffiel. tijm, peper en zout in een kookpot. Laat lichtjes smelten op het vuur.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Verdeel er een laagje gegrilde aubergines en een laagje van het kaasmengsel over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Verdeel er de opzijgehouden kerstomaten en 1 kleine koffiel. tijm over.

  13. Zet de lasagne 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de rucola.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Snij 100 g aubergine in stukjes en kook samen met 25 g lasagnevellen en 30 g kerstomaten 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm onder. Mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergines in heel fijne plakjes van ± 2 mm. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snipper de ui en het knoflook heel fijn.

  5. Halveer de kerstomaten.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het kippengehakt toe en bak 6 min. Maak los met een vork.

  8. Hou enkele kerstomaten apart voor de afwerking en voeg de rest toe aan het gehakt. Overgiet met de passata en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen een grillpan zonder vetstof (of een pan met antiaanbaklaag) en bak de aubergineplakjes aan beide kanten.

  10. Meng de ricotta met de geraspte mozzarella, 2 koffiel. tijm, peper en zout in een kookpot. Laat lichtjes smelten op het vuur.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Verdeel er een laagje gegrilde aubergines en een laagje van het kaasmengsel over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Verdeel er de opzijgehouden kerstomaten en 1 kleine koffiel. tijm over.

  13. Zet de lasagne 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de rucola.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Snij 100 g aubergine in stukjes en kook samen met 25 g lasagnevellen en 30 g kerstomaten 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm onder. Mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 17.2 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 50.6 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau

Bekijk het recept digitaal