- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met kippengehakt, ricotta en aubergine
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergines in heel fijne plakjes van ± 2 mm. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Snipper de ui en het knoflook heel fijn.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het kippengehakt toe en bak 6 min. Maak los met een vork.
-
Hou enkele kerstomaten apart voor de afwerking en voeg de rest toe aan het gehakt. Overgiet met de passata en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen een grillpan zonder vetstof (of een pan met antiaanbaklaag) en bak de aubergineplakjes aan beide kanten.
-
Meng de ricotta met de geraspte mozzarella, 2 koffiel. tijm, peper en zout in een kookpot. Laat lichtjes smelten op het vuur.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Verdeel er een laagje gegrilde aubergines en een laagje van het kaasmengsel over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Verdeel er de opzijgehouden kerstomaten en 1 kleine koffiel. tijm over.
-
Zet de lasagne 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rucola.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Snij 100 g aubergine in stukjes en kook samen met 25 g lasagnevellen en 30 g kerstomaten 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm onder. Mix fijn.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergines in heel fijne plakjes van ± 2 mm. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Snipper de ui en het knoflook heel fijn.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het kippengehakt toe en bak 6 min. Maak los met een vork.
-
Hou enkele kerstomaten apart voor de afwerking en voeg de rest toe aan het gehakt. Overgiet met de passata en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen een grillpan zonder vetstof (of een pan met antiaanbaklaag) en bak de aubergineplakjes aan beide kanten.
-
Meng de ricotta met de geraspte mozzarella, 2 koffiel. tijm, peper en zout in een kookpot. Laat lichtjes smelten op het vuur.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal en leg er enkele lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Verdeel er een laagje gegrilde aubergines en een laagje van het kaasmengsel over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Verdeel er de opzijgehouden kerstomaten en 1 kleine koffiel. tijm over.
-
Zet de lasagne 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met de rucola.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Snij 100 g aubergine in stukjes en kook samen met 25 g lasagnevellen en 30 g kerstomaten 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie en een klein beetje tijm onder. Mix fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau