Lasagne met veggiereepjes en smeuïge groentesaus
Lasagne met veggiereepjes en smeuïge groentesaus

Lasagne met veggiereepjes en smeuïge groentesaus

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2761 kj
Energie 660 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 67.5 g
Suiker 20.9 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 39.1 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + ± 50 min. in de oven
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de preien en de selder in fijne reepjes. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden preien en selder ± 5 min. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de melk en roer tot de saus lichtgebonden is. Roer er de wokreepjes onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  5. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de bouillon.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Maak de lasagne: verdeel een laag groentesaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 1/3 van de lasagnevellen (schik ze naast elkaar) en verdeel er de champignons over. Bedek opnieuw met 1/3 van de lasagnevellen en een laag groentesaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zorg ervoor dat de lasagnevellen volledig bedekt zijn met saus.

  8. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + ± 50 min. in de oven
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de preien en de selder in fijne reepjes. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden preien en selder ± 5 min. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de melk en roer tot de saus lichtgebonden is. Roer er de wokreepjes onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  5. Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de bouillon.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Maak de lasagne: verdeel een laag groentesaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 1/3 van de lasagnevellen (schik ze naast elkaar) en verdeel er de champignons over. Bedek opnieuw met 1/3 van de lasagnevellen en een laag groentesaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zorg ervoor dat de lasagnevellen volledig bedekt zijn met saus.

  8. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2761 kj
Energie 660 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 67.5 g
Suiker 20.9 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 39.1 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Falanghina del Sannio D.O.P. La Guardiense Campania - Italië Bier Ename Pater Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal