- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met veggiereepjes en smeuïge groentesaus
Onze drankensuggesties
Wijn Falanghina del Sannio D.O.P. La Guardiense Campania - Italië Bier Ename Pater Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + ± 50 min. in de oven
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de preien en de selder in fijne reepjes. Snij de champignons in schijfjes.
-
Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden preien en selder ± 5 min. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de melk en roer tot de saus lichtgebonden is. Roer er de wokreepjes onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Los het bouillonblokje op in het hete water.
-
Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de bouillon.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de lasagne: verdeel een laag groentesaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 1/3 van de lasagnevellen (schik ze naast elkaar) en verdeel er de champignons over. Bedek opnieuw met 1/3 van de lasagnevellen en een laag groentesaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zorg ervoor dat de lasagnevellen volledig bedekt zijn met saus.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Falanghina del Sannio D.O.P. La Guardiense Campania - Italië Bier Ename Pater Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + ± 50 min. in de oven
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de preien en de selder in fijne reepjes. Snij de champignons in schijfjes.
-
Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden preien en selder ± 5 min. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de melk en roer tot de saus lichtgebonden is. Roer er de wokreepjes onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Los het bouillonblokje op in het hete water.
-
Smelt de rest van de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de bouillon.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de lasagne: verdeel een laag groentesaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 1/3 van de lasagnevellen (schik ze naast elkaar) en verdeel er de champignons over. Bedek opnieuw met 1/3 van de lasagnevellen en een laag groentesaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zorg ervoor dat de lasagnevellen volledig bedekt zijn met saus.
-
Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Falanghina del Sannio D.O.P. La Guardiense Campania - Italië Bier Ename Pater Blond abdijbier