Lasagne met witloof en ham in kaassaus
Lasagne met witloof en ham in kaassaus

Lasagne met witloof en ham in kaassaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1302 kcal
Vet 94.3 g
Verzadigd vet 56.7 g
Koolhydraat 56.7 g
Suiker 13.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 54 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in reepjes.

  3. Rits de tijm van de takjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot. Voeg de witloofreepjes toe en stoof 4 à 5 min. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat.

  7. Voeg 1,5 dl water toe, de hamreepjes, de mascarpone en 3/4 van de kaas. Laat de saus nog 2 min. opwarmen, zodat de kaas smelt.

  8. Doe een laag saus in een ovenschaal en schik er een laagje lasagnevellen naast elkaar op. Wissel af tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Verdeel er ten slotte de rest van de kaas over, samen met de tijm en de walnootpitten. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Werk voor het serveren eventueel af met wat tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in reepjes.

  3. Rits de tijm van de takjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot. Voeg de witloofreepjes toe en stoof 4 à 5 min. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat.

  7. Voeg 1,5 dl water toe, de hamreepjes, de mascarpone en 3/4 van de kaas. Laat de saus nog 2 min. opwarmen, zodat de kaas smelt.

  8. Doe een laag saus in een ovenschaal en schik er een laagje lasagnevellen naast elkaar op. Wissel af tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus. Verdeel er ten slotte de rest van de kaas over, samen met de tijm en de walnootpitten. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Werk voor het serveren eventueel af met wat tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1302 kcal
Vet 94.3 g
Verzadigd vet 56.7 g
Koolhydraat 56.7 g
Suiker 13.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 54 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Cono Sur `Bicicleta' Viognier D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal