Macaronigratin met paprika, courgette en gerookte kalkoen
Macaronigratin met paprika, courgette en gerookte kalkoen

Macaronigratin met paprika, courgette en gerookte kalkoen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 713 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 81.4 g
Eiwit 41.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Snij de courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in stukjes van 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukjes courgette en paprika toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de uitgelekte macaroni met de groenten en de reepjes kalkoenenspek en doe in een ovenschaal.

  11. Smelt de boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje en al roerend bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat pruttelen tot een lichtgebonden saus.

  12. Giet de saus over de pasta en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  3. Snij de courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in stukjes van 1 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukjes courgette en paprika toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de uitgelekte macaroni met de groenten en de reepjes kalkoenenspek en doe in een ovenschaal.

  11. Smelt de boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje en al roerend bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat pruttelen tot een lichtgebonden saus.

  12. Giet de saus over de pasta en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 713 kcal
Vet 24.4 g
Koolhydraat 81.4 g
Eiwit 41.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Barthès 'Prestige' - A.O.P. Bandol Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal