- Bewaar

- Bewaar
Macaronigratin met paprika, courgette en gerookte kalkoen
Onze drankensuggesties
Wijn Barthès 'Prestige' - A.O.P. Bandol Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in stukjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukjes courgette en paprika toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Meng de uitgelekte macaroni met de groenten en de reepjes kalkoenenspek en doe in een ovenschaal.
-
Smelt de boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje en al roerend bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat pruttelen tot een lichtgebonden saus.
-
Giet de saus over de pasta en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Barthès 'Prestige' - A.O.P. Bandol Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij in stukjes van 1 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes van 2 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukjes courgette en paprika toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Meng de uitgelekte macaroni met de groenten en de reepjes kalkoenenspek en doe in een ovenschaal.
-
Smelt de boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk beetje bij beetje en al roerend bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat pruttelen tot een lichtgebonden saus.
-
Giet de saus over de pasta en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Barthès 'Prestige' - A.O.P. Bandol Château du Bois de la Garde - A.O.P. Côtes du Rhône