- Bewaar

- Bewaar
Mantelschelpnoten, prei in mascarponesaus en Ardense ham
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. ‘L’Art des Sens’ Laroche Bier Omer Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Ontdooitijd + 30 min.
Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de preiwitten in fijne ringen. Smelt de helft van de boter in een brede kookpot en doe er de preiringen bij. Stoof al roerend ± 10 min.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de mantelschelpnoten 2 min. Kruid met peper en zout en blus met de witte wijn. Hou warm.
-
Roer de witte wijn van de mantelschelpnoten en de mascarpone onder de prei. Laat op een hoog vuur inkoken tot een goed gebonden saus.
-
Warm de broodjes op in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Leg de sneetjes Ardense ham op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 2 min. mee in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn.
-
Snij de sjalot in dunne ringen en maak de slablaadjes los. Meng onder elkaar.
-
Verdeel de prei met mascarpone over de borden samen met de mantelschelpnoten. Verkruimel er de ham over en serveer met de salade en broodjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. ‘L’Art des Sens’ Laroche Bier Omer Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Ontdooitijd + 30 min.
Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de preiwitten in fijne ringen. Smelt de helft van de boter in een brede kookpot en doe er de preiringen bij. Stoof al roerend ± 10 min.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de mantelschelpnoten 2 min. Kruid met peper en zout en blus met de witte wijn. Hou warm.
-
Roer de witte wijn van de mantelschelpnoten en de mascarpone onder de prei. Laat op een hoog vuur inkoken tot een goed gebonden saus.
-
Warm de broodjes op in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Leg de sneetjes Ardense ham op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 2 min. mee in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn.
-
Snij de sjalot in dunne ringen en maak de slablaadjes los. Meng onder elkaar.
-
Verdeel de prei met mascarpone over de borden samen met de mantelschelpnoten. Verkruimel er de ham over en serveer met de salade en broodjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Mâcon-Villages A.O.P. ‘L’Art des Sens’ Laroche Bier Omer Sterk blond bier