Mantelschelpnoten, prei in mascarponesaus en Ardense ham
Mantelschelpnoten, prei in mascarponesaus en Ardense ham

Mantelschelpnoten, prei in mascarponesaus en Ardense ham

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Energie 1619 kj
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 38.8 g
Suiker 13.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 15.3 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Ontdooitijd + 30 min.

    Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de preiwitten in fijne ringen. Smelt de helft van de boter in een brede kookpot en doe er de preiringen bij. Stoof al roerend ± 10 min.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de mantelschelpnoten 2 min. Kruid met peper en zout en blus met de witte wijn. Hou warm.

  5. Roer de witte wijn van de mantelschelpnoten en de mascarpone onder de prei. Laat op een hoog vuur inkoken tot een goed gebonden saus.

  6. Warm de broodjes op in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Leg de sneetjes Ardense ham op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 2 min. mee in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn.

  7. Snij de sjalot in dunne ringen en maak de slablaadjes los. Meng onder elkaar.

  8. Verdeel de prei met mascarpone over de borden samen met de mantelschelpnoten. Verkruimel er de ham over en serveer met de salade en broodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Ontdooitijd + 30 min.

    Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de preiwitten in fijne ringen. Smelt de helft van de boter in een brede kookpot en doe er de preiringen bij. Stoof al roerend ± 10 min.

  4. Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de mantelschelpnoten 2 min. Kruid met peper en zout en blus met de witte wijn. Hou warm.

  5. Roer de witte wijn van de mantelschelpnoten en de mascarpone onder de prei. Laat op een hoog vuur inkoken tot een goed gebonden saus.

  6. Warm de broodjes op in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Leg de sneetjes Ardense ham op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 2 min. mee in de voorverwarmde oven tot ze mooi krokant zijn.

  7. Snij de sjalot in dunne ringen en maak de slablaadjes los. Meng onder elkaar.

  8. Verdeel de prei met mascarpone over de borden samen met de mantelschelpnoten. Verkruimel er de ham over en serveer met de salade en broodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Energie 1619 kj
Vet 16.7 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 38.8 g
Suiker 13.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 15.3 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.O.P. ‘L’Art des Sens’ Laroche Bier Omer Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal