- Bewaar

- Bewaar
Mascarponetaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozencoulis ontdooien.
-
Laat de ananasschijfjes uitlekken en vang 1,5 dl sap op. Snij de ananas in kleine stukjes.
-
Snij het vanillestokje in 2 en schraap er de pitjes uit.
-
Bereiding:
-
Maak de korst: doe de speculaas- en de petit-beurrekoekjes in een plastic zak en plet fijn met een deegrol of een glazen fles.
-
Meng de geplette koekjes, het citroensap en de zachte boter met de vingertoppen tot een kruimelige massa.
-
Leg een vel huishoudfolie in een ronde vorm met rechte randen (Ø ± 18 cm, bv. een springvorm). Laat de folie over de rand uitsteken.
-
Verdeel er de koekjesmengeling over en druk goed aan tot een gladde laag.
-
Verdeel de ananasstukjes over de bodem.
-
Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren.
-
Doe de mascarpone, de eidooiers, de suiker en de vanillepitjes in een hoge beker en klop tot een gladde massa.
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.
-
Verwarm intussen het ananassap in een steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het ananassap. Meng door het mascarponemengsel.
-
Klop de eiwitten stijf en schep door het mascarponemengsel.
-
Lepel het mengsel over de ananasstukjes en laat minstens 6 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Haal de taart voorzichtig uit de vorm met behulp van de folie. Snij in stukken. Versier met wat frambozencoulis en stukjes vers fruit (bv. aardbeien of druiven).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozencoulis ontdooien.
-
Laat de ananasschijfjes uitlekken en vang 1,5 dl sap op. Snij de ananas in kleine stukjes.
-
Snij het vanillestokje in 2 en schraap er de pitjes uit.
-
Bereiding:
-
Maak de korst: doe de speculaas- en de petit-beurrekoekjes in een plastic zak en plet fijn met een deegrol of een glazen fles.
-
Meng de geplette koekjes, het citroensap en de zachte boter met de vingertoppen tot een kruimelige massa.
-
Leg een vel huishoudfolie in een ronde vorm met rechte randen (Ø ± 18 cm, bv. een springvorm). Laat de folie over de rand uitsteken.
-
Verdeel er de koekjesmengeling over en druk goed aan tot een gladde laag.
-
Verdeel de ananasstukjes over de bodem.
-
Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren.
-
Doe de mascarpone, de eidooiers, de suiker en de vanillepitjes in een hoge beker en klop tot een gladde massa.
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.
-
Verwarm intussen het ananassap in een steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het ananassap. Meng door het mascarponemengsel.
-
Klop de eiwitten stijf en schep door het mascarponemengsel.
-
Lepel het mengsel over de ananasstukjes en laat minstens 6 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Haal de taart voorzichtig uit de vorm met behulp van de folie. Snij in stukken. Versier met wat frambozencoulis en stukjes vers fruit (bv. aardbeien of druiven).