Mascarponetaart
Mascarponetaart

Mascarponetaart

30 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  3. Laat de ananasschijfjes uitlekken en vang 1,5 dl sap op. Snij de ananas in kleine stukjes.

  4. Snij het vanillestokje in 2 en schraap er de pitjes uit.

  5. Bereiding:
  6. Maak de korst: doe de speculaas- en de petit-beurrekoekjes in een plastic zak en plet fijn met een deegrol of een glazen fles.

  7. Meng de geplette koekjes, het citroensap en de zachte boter met de vingertoppen tot een kruimelige massa.

  8. Leg een vel huishoudfolie in een ronde vorm met rechte randen (Ø ± 18 cm, bv. een springvorm). Laat de folie over de rand uitsteken.

  9. Verdeel er de koekjesmengeling over en druk goed aan tot een gladde laag.

  10. Verdeel de ananasstukjes over de bodem.

  11. Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren.

  12. Doe de mascarpone, de eidooiers, de suiker en de vanillepitjes in een hoge beker en klop tot een gladde massa.

  13. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.

  14. Verwarm intussen het ananassap in een steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het ananassap. Meng door het mascarponemengsel.

  15. Klop de eiwitten stijf en schep door het mascarponemengsel.

  16. Lepel het mengsel over de ananasstukjes en laat minstens 6 u opstijven in de koelkast.

  17. Afwerking:
  18. Haal de taart voorzichtig uit de vorm met behulp van de folie. Snij in stukken. Versier met wat frambozencoulis en stukjes vers fruit (bv. aardbeien of druiven).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  3. Laat de ananasschijfjes uitlekken en vang 1,5 dl sap op. Snij de ananas in kleine stukjes.

  4. Snij het vanillestokje in 2 en schraap er de pitjes uit.

  5. Bereiding:
  6. Maak de korst: doe de speculaas- en de petit-beurrekoekjes in een plastic zak en plet fijn met een deegrol of een glazen fles.

  7. Meng de geplette koekjes, het citroensap en de zachte boter met de vingertoppen tot een kruimelige massa.

  8. Leg een vel huishoudfolie in een ronde vorm met rechte randen (Ø ± 18 cm, bv. een springvorm). Laat de folie over de rand uitsteken.

  9. Verdeel er de koekjesmengeling over en druk goed aan tot een gladde laag.

  10. Verdeel de ananasstukjes over de bodem.

  11. Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren.

  12. Doe de mascarpone, de eidooiers, de suiker en de vanillepitjes in een hoge beker en klop tot een gladde massa.

  13. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een kom koud water.

  14. Verwarm intussen het ananassap in een steelpan. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het ananassap. Meng door het mascarponemengsel.

  15. Klop de eiwitten stijf en schep door het mascarponemengsel.

  16. Lepel het mengsel over de ananasstukjes en laat minstens 6 u opstijven in de koelkast.

  17. Afwerking:
  18. Haal de taart voorzichtig uit de vorm met behulp van de folie. Snij in stukken. Versier met wat frambozencoulis en stukjes vers fruit (bv. aardbeien of druiven).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 42.5 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal