Mignonnettes met pittige champignonsaus
Mignonnettes met pittige champignonsaus

Mignonnettes met pittige champignonsaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 36.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereid de ingrediënten voor de saus:
  3. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met wat citroensap.

  4. Snij de augurken in kleine stukjes.

  5. Haal de tomaat uit en snij ze in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat de boter heet worden in een ruime en vrij hoge braadpan. Korst het vlees aan beide kanten op een hevig vuur (2 min. per kant).

  8. Blus met de pils. Kruid met peper en zout, dek af en zet het vuur lager.

  9. Voeg na 2 min. baktijd de schijfjes champignons bij het vlees. Laat zo nog 2 à 3 min. pruttelen en haal dan het vlees uit de pan. Hou het warm.

  10. Zet het vuur hoger en voeg de stukjes augurk en de uitjes toe. Giet er ook de room bij en laat 2 à 3 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder en werk af met de reepjes tomaat en de fijngesnipperde peterselie.

  11. Afwerking:
  12. Geef er gestoofde venkel of witloof bij en aardappelgratin, kroketten of primeuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereid de ingrediënten voor de saus:
  3. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met wat citroensap.

  4. Snij de augurken in kleine stukjes.

  5. Haal de tomaat uit en snij ze in reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Laat de boter heet worden in een ruime en vrij hoge braadpan. Korst het vlees aan beide kanten op een hevig vuur (2 min. per kant).

  8. Blus met de pils. Kruid met peper en zout, dek af en zet het vuur lager.

  9. Voeg na 2 min. baktijd de schijfjes champignons bij het vlees. Laat zo nog 2 à 3 min. pruttelen en haal dan het vlees uit de pan. Hou het warm.

  10. Zet het vuur hoger en voeg de stukjes augurk en de uitjes toe. Giet er ook de room bij en laat 2 à 3 min. hevig koken. Bind met instantsausbinder en werk af met de reepjes tomaat en de fijngesnipperde peterselie.

  11. Afwerking:
  12. Geef er gestoofde venkel of witloof bij en aardappelgratin, kroketten of primeuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 36.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Limbourg A.C. Pessac-Léognan Grote rode graves, elegant en goed gestructureerd, die voor 50% rijpt in eiken vaten. De wijn is gecorseerd, kruidig en bezit een mooie houttoets. Wijn Groot Genoegen Cinsault-Cabernet Sauvignon - Zuid-Afrika Bijzonder aangename rode wijn uit de Paarl, hét wijngebied van Zuid-Afrika. Deze originele blend van Cinsault en Cabernet Sauvignon is soepel, fruitig en licht kruidig.

Bekijk het recept digitaal