Milanese schnitzel met pastinaakpuree en champignonroomsaus
Milanese schnitzel met pastinaakpuree en champignonroomsaus

Milanese schnitzel met pastinaakpuree en champignonroomsaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 14.4 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 46.9 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke stukken.

  2. Snipper het knoflook fijn. Snij de champignons in 4

  3. Kook de aardappelen, de pastinaak en het knoflook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree met 1/2 dl room, peper en zout.

  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Milanese schnitzels ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg de rest van de room en de platte peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  7. Schep de puree op de borden en verdeel er de champignonroomsaus over. Snij de schnitzels in 2 en leg naast de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijke stukken.

  2. Snipper het knoflook fijn. Snij de champignons in 4

  3. Kook de aardappelen, de pastinaak en het knoflook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree met 1/2 dl room, peper en zout.

  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de Milanese schnitzels ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg de rest van de room en de platte peterselie toe. Kruid met peper en zout.

  7. Schep de puree op de borden en verdeel er de champignonroomsaus over. Snij de schnitzels in 2 en leg naast de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 14.4 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 46.9 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Álibi Vinho Regional Alentejano Portugal

Bekijk het recept digitaal