- Bewaar

- Bewaar
Normandisch parelhoen met appeltjes
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 5 min., het liefst de dag voordien
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij indien nodig in kleinere porties.
-
Bereiding:
-
Het liefst de dag voordien.
-
Bak het spek licht krokant in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en zet opzij.
-
Smelt de boter in dezelfde pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide kanten. Schik naast elkaar in een diepe braadslede.
-
Bak de diepgevroren zilveruitjes even aan in de pan en haal ze eruit.
-
Giet de cognac en de cider in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de room toe en laat even indikken. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder.
-
Voeg de spekjes en zilveruitjes toe en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de parelhoenfilets in de braadslede en zet koel weg.
-
Op het moment zelf.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de aardappelen, snij in 2 en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.
-
Zet de braadslede met de parelhoenfilets 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik de gehalveerde appelen in een ovenschaal en vul ze met aalbessengelei. Zet de appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven.
-
Afwerking:
-
Lekker met kroketten of aardappelsparretjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 5 min., het liefst de dag voordien
-
Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij indien nodig in kleinere porties.
-
Bereiding:
-
Het liefst de dag voordien.
-
Bak het spek licht krokant in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en zet opzij.
-
Smelt de boter in dezelfde pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide kanten. Schik naast elkaar in een diepe braadslede.
-
Bak de diepgevroren zilveruitjes even aan in de pan en haal ze eruit.
-
Giet de cognac en de cider in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de room toe en laat even indikken. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder.
-
Voeg de spekjes en zilveruitjes toe en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de parelhoenfilets in de braadslede en zet koel weg.
-
Op het moment zelf.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Schil de aardappelen, snij in 2 en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.
-
Zet de braadslede met de parelhoenfilets 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik de gehalveerde appelen in een ovenschaal en vul ze met aalbessengelei. Zet de appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven.
-
Afwerking:
-
Lekker met kroketten of aardappelsparretjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières