Normandisch parelhoen met appeltjes
Normandisch parelhoen met appeltjes

Normandisch parelhoen met appeltjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 37 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min., het liefst de dag voordien

  3. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij indien nodig in kleinere porties.

  4. Bereiding:
  5. Het liefst de dag voordien.
  6. Bak het spek licht krokant in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en zet opzij.

  7. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide kanten. Schik naast elkaar in een diepe braadslede.

  8. Bak de diepgevroren zilveruitjes even aan in de pan en haal ze eruit.

  9. Giet de cognac en de cider in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de room toe en laat even indikken. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder.

  10. Voeg de spekjes en zilveruitjes toe en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de parelhoenfilets in de braadslede en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf.
  12. Verwarm de oven voor op 200°C.

  13. Schil de aardappelen, snij in 2 en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

  14. Zet de braadslede met de parelhoenfilets 30 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Schik de gehalveerde appelen in een ovenschaal en vul ze met aalbessengelei. Zet de appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven.

  16. Afwerking:
  17. Lekker met kroketten of aardappelsparretjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min., het liefst de dag voordien

  3. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en snij indien nodig in kleinere porties.

  4. Bereiding:
  5. Het liefst de dag voordien.
  6. Bak het spek licht krokant in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep uit de pan en zet opzij.

  7. Smelt de boter in dezelfde pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan beide kanten. Schik naast elkaar in een diepe braadslede.

  8. Bak de diepgevroren zilveruitjes even aan in de pan en haal ze eruit.

  9. Giet de cognac en de cider in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de room toe en laat even indikken. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder.

  10. Voeg de spekjes en zilveruitjes toe en kruid met peper en zout. Verdeel de saus over de parelhoenfilets in de braadslede en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf.
  12. Verwarm de oven voor op 200°C.

  13. Schil de aardappelen, snij in 2 en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

  14. Zet de braadslede met de parelhoenfilets 30 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Schik de gehalveerde appelen in een ovenschaal en vul ze met aalbessengelei. Zet de appeltjes de laatste 15 min. mee in de oven.

  16. Afwerking:
  17. Lekker met kroketten of aardappelsparretjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 37 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Wijn Château de Vaugelas `Le Prieuré' - A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal