Orloffgebraad met champignons
Orloffgebraad met champignons

Orloffgebraad met champignons

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 41.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel ze met het sap van 1/2 citroen.

  3. Leg het gebraad in een ovenschotel en schik 2 eetl. boter op het vlees. Zet 10 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  4. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u. verder gaar worden.

  5. Maak intussen de champignons klaar: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof er de champignonschijfjes 10 min. in. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Haal het gebraad uit de schotel en kruid met peper en zout. Zet nog 10 min. in de uitgeschakelde oven.

  7. Giet 2 dl kippenbouillon in de schotel en maak de braadresten los. Giet door een zeef bij de champignons. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.

  8. Snij het gebraad in dikke sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelpuree of natuuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel ze met het sap van 1/2 citroen.

  3. Leg het gebraad in een ovenschotel en schik 2 eetl. boter op het vlees. Zet 10 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  4. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u. verder gaar worden.

  5. Maak intussen de champignons klaar: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof er de champignonschijfjes 10 min. in. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Haal het gebraad uit de schotel en kruid met peper en zout. Zet nog 10 min. in de uitgeschakelde oven.

  7. Giet 2 dl kippenbouillon in de schotel en maak de braadresten los. Giet door een zeef bij de champignons. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.

  8. Snij het gebraad in dikke sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelpuree of natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 41.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe Wijn Château Pontet-Barrail Cru Bourgeois A.C. Médoc

Bekijk het recept digitaal