- Bewaar

- Bewaar
Orloffgebraad met champignons
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe Wijn Château Pontet-Barrail Cru Bourgeois A.C. Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Snij de champignons in schijfjes en besprenkel ze met het sap van 1/2 citroen.
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en schik 2 eetl. boter op het vlees. Zet 10 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u. verder gaar worden.
-
Maak intussen de champignons klaar: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof er de champignonschijfjes 10 min. in. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal het gebraad uit de schotel en kruid met peper en zout. Zet nog 10 min. in de uitgeschakelde oven.
-
Giet 2 dl kippenbouillon in de schotel en maak de braadresten los. Giet door een zeef bij de champignons. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.
-
Snij het gebraad in dikke sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelpuree of natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe Wijn Château Pontet-Barrail Cru Bourgeois A.C. Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Snij de champignons in schijfjes en besprenkel ze met het sap van 1/2 citroen.
-
Leg het gebraad in een ovenschotel en schik 2 eetl. boter op het vlees. Zet 10 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u. verder gaar worden.
-
Maak intussen de champignons klaar: smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof er de champignonschijfjes 10 min. in. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal het gebraad uit de schotel en kruid met peper en zout. Zet nog 10 min. in de uitgeschakelde oven.
-
Giet 2 dl kippenbouillon in de schotel en maak de braadresten los. Giet door een zeef bij de champignons. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.
-
Snij het gebraad in dikke sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelpuree of natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Saint-Corbian A.C. Saint-Estèphe Wijn Château Pontet-Barrail Cru Bourgeois A.C. Médoc