Orloffgebraad van kalkoen met witloofpuree en mosterdsaus
Orloffgebraad van kalkoen met witloofpuree en mosterdsaus

Orloffgebraad van kalkoen met witloofpuree en mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 62.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van een halve citroen en laat 1 min. koken in water.

  4. Pers de halve citroen uit en zet het sap opzij.

  5. Snij het harde stuk in het midden van de stronken witloof weg en snij in grove stukken.

  6. Snij de aardappelen in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel 1 eetl. boter over het vlees. Zet de schotel 20 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat 1 u. verder gaar worden.

  9. Kook de aardappelen ondertussen gedurende 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken witloof goudbruin. Voeg de suiker toe en besprenkel met citroensap. Laat 10 min. afgedekt verder stoven.

  11. Plet de aardappelen tot puree en meng er het witloof onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Haal het gebraad uit de ovenschotel. Giet de kippenbouillon in de schotel, schraap de braadresten los en giet het sap door een zeef in een steelpan. Breng aan de kook en meng er de mosterd onder. Dik de saus lichtjes in met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes en dien op met de witloofpuree en de saus. U kan er ook boontjes bij geven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rasp de schil van een halve citroen en laat 1 min. koken in water.

  4. Pers de halve citroen uit en zet het sap opzij.

  5. Snij het harde stuk in het midden van de stronken witloof weg en snij in grove stukken.

  6. Snij de aardappelen in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel 1 eetl. boter over het vlees. Zet de schotel 20 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat 1 u. verder gaar worden.

  9. Kook de aardappelen ondertussen gedurende 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de stukken witloof goudbruin. Voeg de suiker toe en besprenkel met citroensap. Laat 10 min. afgedekt verder stoven.

  11. Plet de aardappelen tot puree en meng er het witloof onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Haal het gebraad uit de ovenschotel. Giet de kippenbouillon in de schotel, schraap de braadresten los en giet het sap door een zeef in een steelpan. Breng aan de kook en meng er de mosterd onder. Dik de saus lichtjes in met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes en dien op met de witloofpuree en de saus. U kan er ook boontjes bij geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 43 g
Eiwit 62.7 g

Bekijk het recept digitaal