- Bewaar

- Bewaar
Ossobuco met amandelgremolata
Onze drankensuggesties
Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm.
-
Hak de ui grof.
-
Snij de appelen met schil in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snij de champignons doormidden en scheur de oesterzwammen in reepjes van 1 à 2 cm.
-
Pers het teentje knoflook en snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de citroenschil tot u 1 koffiel. raspsel hebt.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de kalfsschenkels aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en snij de vetnerven rond het been en rondom het vlees door, zodat het tijdens het bakken niet opkrult. Schik het vlees in een braadslede.
-
Maak de braadresten uit de braadpan los met de witte wijn en 2 dl kippenbouillon. Giet de saus over de kalfsschenkels in de braadslede.
-
Verdeel de wortelen, ui, appelen, champignons en oesterzwammen over de braadslede. Kruid met peper en zout. Dek de slede af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Maak de amandelgremolata: rooster het amandelpoeder en het paneermeel goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Schep regelmatig om. Meng het knoflook, de peterselie, het citroenraspsel en 1 dl olijfolie met het amandelpoeder en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Leng indien nodig nog een beetje aan met olijfolie.
-
Op het moment zelf (15 min. + ± 1 u 15 min. in de oven)
-
Schuif de braadslede in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 1 u 15 min. Schep de groenten regelmatig om zodat ze in de bouillon gaar worden.
-
Breng 1 L kippenbouillon aan de kook en kook de ongeschilde krieltjes gedurende 15 min. gaar. Giet af.
-
Haal het vlees uit de braadslede en schep de aardappelen door de groentebereiding.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een kalfsschenkel met wat groenten. Lepel er braadvocht rond en verdeel wat amandelgremolata over het vlees. Geef er de rest van de gremolata apart bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm.
-
Hak de ui grof.
-
Snij de appelen met schil in blokjes van 1 à 2 cm.
-
Snij de champignons doormidden en scheur de oesterzwammen in reepjes van 1 à 2 cm.
-
Pers het teentje knoflook en snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de citroenschil tot u 1 koffiel. raspsel hebt.
-
Bereiding:
-
Kan enkele uren vooraf (15 min.)
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de kalfsschenkels aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en snij de vetnerven rond het been en rondom het vlees door, zodat het tijdens het bakken niet opkrult. Schik het vlees in een braadslede.
-
Maak de braadresten uit de braadpan los met de witte wijn en 2 dl kippenbouillon. Giet de saus over de kalfsschenkels in de braadslede.
-
Verdeel de wortelen, ui, appelen, champignons en oesterzwammen over de braadslede. Kruid met peper en zout. Dek de slede af met aluminiumfolie en zet koel weg.
-
Maak de amandelgremolata: rooster het amandelpoeder en het paneermeel goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Schep regelmatig om. Meng het knoflook, de peterselie, het citroenraspsel en 1 dl olijfolie met het amandelpoeder en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Leng indien nodig nog een beetje aan met olijfolie.
-
Op het moment zelf (15 min. + ± 1 u 15 min. in de oven)
-
Schuif de braadslede in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende ± 1 u 15 min. Schep de groenten regelmatig om zodat ze in de bouillon gaar worden.
-
Breng 1 L kippenbouillon aan de kook en kook de ongeschilde krieltjes gedurende 15 min. gaar. Giet af.
-
Haal het vlees uit de braadslede en schep de aardappelen door de groentebereiding.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een kalfsschenkel met wat groenten. Lepel er braadvocht rond en verdeel wat amandelgremolata over het vlees. Geef er de rest van de gremolata apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois