Ovengebakken kabeljauw met puree van raapjes
Ovengebakken kabeljauw met puree van raapjes

Ovengebakken kabeljauw met puree van raapjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 12.2 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 33.9 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de raapjes en snij in gelijke stukken.

  2. Schil de wortelen en snij in de lengte middendoor.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Knip de takjes rozemarijn in stukjes.

  5. Leg de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de wortelen rond. Besprenkel alles met de olijfolie en bestrooi met de rozemarijntakjes. Kruid met peper en zout en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de aardappelen en de raapjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de boter en de mosterd onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de raapjes en snij in gelijke stukken.

  2. Schil de wortelen en snij in de lengte middendoor.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Knip de takjes rozemarijn in stukjes.

  5. Leg de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er de wortelen rond. Besprenkel alles met de olijfolie en bestrooi met de rozemarijntakjes. Kruid met peper en zout en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de aardappelen en de raapjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de boter en de mosterd onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 12.2 g
Vezel 13.2 g
Eiwit 33.9 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal