Ovenschotel met 5 groenten
Ovenschotel met 5 groenten

Ovenschotel met 5 groenten

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Vet 53.8 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 32.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en de geitenkaas in kleine blokjes.

  3. Klop de eieren los met de room, het geperste teentje knoflook en de kruiden: paprika, cayennepeper, tijm, kruidentuiltje, marjolein, peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Doe de diepgevroren spinazieblaadjes en snijboontjes in een grote ovenschotel, samen met de bospaddestoelen, de stukjes courgette en de geitenkaas. Meng door elkaar.

  6. Giet er het eier-kruidenmengsel gelijkmatig over.

  7. Verdeel er de kerstomaatjes en geraspte kaas over en schik er tot slot nog enkele nootjes boter op.

  8. Schuif gedurende 60 min. in de voorverwarmde oven op 250 °C (als de kaas te vlug kleurt, dek dan de schotel af met een vel aluminiumfolie waarin u enkele gaatjes maakt om de stoom te laten ontsnappen).

  9. Afwerking:
  10. Serveer uw groenteschotel met wilde rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette en de geitenkaas in kleine blokjes.

  3. Klop de eieren los met de room, het geperste teentje knoflook en de kruiden: paprika, cayennepeper, tijm, kruidentuiltje, marjolein, peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Doe de diepgevroren spinazieblaadjes en snijboontjes in een grote ovenschotel, samen met de bospaddestoelen, de stukjes courgette en de geitenkaas. Meng door elkaar.

  6. Giet er het eier-kruidenmengsel gelijkmatig over.

  7. Verdeel er de kerstomaatjes en geraspte kaas over en schik er tot slot nog enkele nootjes boter op.

  8. Schuif gedurende 60 min. in de voorverwarmde oven op 250 °C (als de kaas te vlug kleurt, dek dan de schotel af met een vel aluminiumfolie waarin u enkele gaatjes maakt om de stoom te laten ontsnappen).

  9. Afwerking:
  10. Serveer uw groenteschotel met wilde rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Vet 53.8 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 32.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cabernet Sauvignon Jean Balmont Vin de Pays d'Oc Wijn Château La France (rood) A.C. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal