Ovenschotel met aardappel, kastanjepompoen en worst
Ovenschotel met aardappel, kastanjepompoen en worst

Ovenschotel met aardappel, kastanjepompoen en worst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 37.4 g
Koolhydraat 33.9 g
Eiwit 38.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.

  3. Snij de kastanjepompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de kastanjepompoen en snij in gelijke blokjes van 2 cm.

  4. Snij de rode ui in 6 partjes en maak de stukjes los.

  5. Hak het knoflook fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de salie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de blokjes kastanjepompoen met de rode ui, het knoflook, de aardappelen en de olijfolie in een ovenschaal. Kruid met de laurierblaadjes, de salie, peper en zout.

  10. Snij de worsten in 3 stukken en meng onder de groenten.

  11. Zet de ovenschaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege alles om.

  12. Voeg na 30 min. de helft van de spinazie toe en meng goed. Laat slinken en meng er dan de rest van de spinazie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.

  3. Snij de kastanjepompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de kastanjepompoen en snij in gelijke blokjes van 2 cm.

  4. Snij de rode ui in 6 partjes en maak de stukjes los.

  5. Hak het knoflook fijn.

  6. Pluk de blaadjes van de salie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de blokjes kastanjepompoen met de rode ui, het knoflook, de aardappelen en de olijfolie in een ovenschaal. Kruid met de laurierblaadjes, de salie, peper en zout.

  10. Snij de worsten in 3 stukken en meng onder de groenten.

  11. Zet de ovenschaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege alles om.

  12. Voeg na 30 min. de helft van de spinazie toe en meng goed. Laat slinken en meng er dan de rest van de spinazie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 631 kcal
Vet 37.4 g
Koolhydraat 33.9 g
Eiwit 38.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier Wijn Gérard Bertrand `Tautavel' Réserve A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bekijk het recept digitaal