- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met kabeljauwfilet en spinazie
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Fendant du Valais Zwitserland Fendant is de Zwitserse naam voor de chasselasdruif. Die zorgt hier voor een lichte, verfrissende witte wijn.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Stoom de kabeljauwfilets 15 min.gaar boven kokend water (zie tip `Stoommethodes').
-
Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp er het meeste vocht uit.
-
Smeer een ovenschotel in met 1/2 eetl. boter. Verdeel de spinazie over de bodem en schik de stukken kabeljauwfilet er naast elkaar op.
-
Maak de witte saus: smelt 3 eetl. boter in een grote kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er de koude melk bij. Blijf stevig roeren om klonters te voorkomen. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de saus over de vis.
-
Pureer de aardappelen, roer er 1 eetl. boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel de puree over de vis in de ovenschotel. Bestrooi met de gruyère en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min. Zet de laatste 2 à 3 min. de grill aan.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Fendant du Valais Zwitserland Fendant is de Zwitserse naam voor de chasselasdruif. Die zorgt hier voor een lichte, verfrissende witte wijn.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Stoom de kabeljauwfilets 15 min.gaar boven kokend water (zie tip `Stoommethodes').
-
Laat de spinazie volledig ontdooien en knijp er het meeste vocht uit.
-
Smeer een ovenschotel in met 1/2 eetl. boter. Verdeel de spinazie over de bodem en schik de stukken kabeljauwfilet er naast elkaar op.
-
Maak de witte saus: smelt 3 eetl. boter in een grote kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur en giet er de koude melk bij. Blijf stevig roeren om klonters te voorkomen. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de saus over de vis.
-
Pureer de aardappelen, roer er 1 eetl. boter onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel de puree over de vis in de ovenschotel. Bestrooi met de gruyère en schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min. Zet de laatste 2 à 3 min. de grill aan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Fendant du Valais Zwitserland Fendant is de Zwitserse naam voor de chasselasdruif. Die zorgt hier voor een lichte, verfrissende witte wijn.