Ovenschotel met koolvis en Chinese groenten
Ovenschotel met koolvis en Chinese groenten

Ovenschotel met koolvis en Chinese groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 32.4 g
Eiwit 40.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en snij fijn.

  3. Snipper de knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Schil de aardappelen en kook in 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in plakjes van 1 cm.

  6. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpan. Voeg de fijngesneden gember en knoflook toe en laat al roerend stoven. Voeg de diepgevroren Chinamix toe en roerbak 3 min. Kruid met de geplette korianderbolletjes, komijn, peper en zout. Overgiet met de oestersaus.

  7. Leg de aardappelplakjes in een ingevette ovenschotel en verdeel er de gebakken Chinamix en de diepgevroren vis over.

  8. Breng de sherry en de visfond aan de kook in een kookpan. Voeg de room en de saffraan toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot er 1/3 overblijft. Bind met instantsausbinder en giet in de ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met een stukje brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de gember en snij fijn.

  3. Snipper de knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Schil de aardappelen en kook in 15 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in plakjes van 1 cm.

  6. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpan. Voeg de fijngesneden gember en knoflook toe en laat al roerend stoven. Voeg de diepgevroren Chinamix toe en roerbak 3 min. Kruid met de geplette korianderbolletjes, komijn, peper en zout. Overgiet met de oestersaus.

  7. Leg de aardappelplakjes in een ingevette ovenschotel en verdeel er de gebakken Chinamix en de diepgevroren vis over.

  8. Breng de sherry en de visfond aan de kook in een kookpan. Voeg de room en de saffraan toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot er 1/3 overblijft. Bind met instantsausbinder en giet in de ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 32.4 g
Eiwit 40.3 g

Bekijk het recept digitaal