Ovenschotel met pasta en kip
Ovenschotel met pasta en kip

Ovenschotel met pasta en kip

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 814 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 88.3 g
Eiwit 66 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog. Snij de kip in blokjes van 3 cm. Hou 45 g apart.

  4. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en laat de erwtjes meekoken. Giet af en hou 150 g apart.

  5. Snij de champignons in schijfjes. Hou 100 g apart.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.

  10. Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.

  11. Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.

  12. Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.

  13. Zet 15 min. in de oven onder de grill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog. Snij de kip in blokjes van 3 cm. Hou 45 g apart.

  4. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en laat de erwtjes meekoken. Giet af en hou 150 g apart.

  5. Snij de champignons in schijfjes. Hou 100 g apart.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.

  10. Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.

  11. Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.

  12. Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.

  13. Zet 15 min. in de oven onder de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 814 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 88.3 g
Eiwit 66 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal