- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met pasta en kip
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog. Snij de kip in blokjes van 3 cm. Hou 45 g apart.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en laat de erwtjes meekoken. Giet af en hou 150 g apart.
-
Snij de champignons in schijfjes. Hou 100 g apart.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.
-
Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.
-
Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.
-
Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 15 min. in de oven onder de grill.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog. Snij de kip in blokjes van 3 cm. Hou 45 g apart.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en laat de erwtjes meekoken. Giet af en hou 150 g apart.
-
Snij de champignons in schijfjes. Hou 100 g apart.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.
-
Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.
-
Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.
-
Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet 15 min. in de oven onder de grill.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône