- Bewaar

- Bewaar
Ovenschotel met zalm en duo van puree
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Tripel Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + 15 min. in de oven
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de prei, wortelen en raapjes in schijfjes en kook samen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Breng intussen het water met de bouillon aan de kook en laat de diepgevroren zalm 10 min. gaar worden. Giet af.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pureer de aardappelen en meng er 2/3 van de melk en de helft van de boter onder. Voeg het eigeel van de helft van de eieren toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed.
-
Meng de andere helft van de eieren en 1/3 van de melk onder de prei, wortelen en raapjes en mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Doe de groentepuree in een ovenschotel. Schik er de zalmporties op en werk af met de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel er de rest van de boter in nootjes over.
-
Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Tripel Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + 15 min. in de oven
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de prei, wortelen en raapjes in schijfjes en kook samen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Breng intussen het water met de bouillon aan de kook en laat de diepgevroren zalm 10 min. gaar worden. Giet af.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pureer de aardappelen en meng er 2/3 van de melk en de helft van de boter onder. Voeg het eigeel van de helft van de eieren toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed.
-
Meng de andere helft van de eieren en 1/3 van de melk onder de prei, wortelen en raapjes en mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Doe de groentepuree in een ovenschotel. Schik er de zalmporties op en werk af met de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel er de rest van de boter in nootjes over.
-
Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ommegang Tripel Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc