Ovenschotel van vis en groenten met looksaus
Ovenschotel van vis en groenten met looksaus

Ovenschotel van vis en groenten met looksaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 41.5 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 13.7 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 32.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien. Verdeel in 4 gelijke stukken en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4. Spoel voorzichtig onder koud water en dep droog.

  4. Snij de ongeschilde courgettes en aubergine in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de rode ui in 4 en maak de laagjes los.

  6. Snipper het basilicum fijn en pers het knoflook.

  7. Meng met de mayonaise, de mosterd, peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de stukjes aardappel, courgette, aubergine en rode ui samen met de takjes tijm en het blaadje laurier over een grote ovenschaal. Meng er de olijfolie en het sesamzaad onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng de groenten goed door elkaar en leg er de stukken vis tussen. Bestrooi de vis met de viskruiden en laat nog ± 20 min. verder garen in de oven.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten en de vis over de borden. Lepel wat looksaus over de groenten. Serveer de rest van de saus apart.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien. Verdeel in 4 gelijke stukken en dep goed droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4. Spoel voorzichtig onder koud water en dep droog.

  4. Snij de ongeschilde courgettes en aubergine in blokjes van 2 cm.

  5. Snij de rode ui in 4 en maak de laagjes los.

  6. Snipper het basilicum fijn en pers het knoflook.

  7. Meng met de mayonaise, de mosterd, peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verdeel de stukjes aardappel, courgette, aubergine en rode ui samen met de takjes tijm en het blaadje laurier over een grote ovenschaal. Meng er de olijfolie en het sesamzaad onder en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Meng de groenten goed door elkaar en leg er de stukken vis tussen. Bestrooi de vis met de viskruiden en laat nog ± 20 min. verder garen in de oven.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de groenten en de vis over de borden. Lepel wat looksaus over de groenten. Serveer de rest van de saus apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 41.5 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 43.4 g
Suiker 13.7 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 32.1 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije

Bekijk het recept digitaal