Pakketje van spinazie en feta
Pakketje van spinazie en feta

Pakketje van spinazie en feta

45 min.
Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 4.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren spinazie al roerend 10 min.

  3. Klop de 2 eieren los.

  4. Rasp de manchego en verkruimel de feta.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Smelt de boter.

  7. Bereiding:
  8. Meng de spinazie met de losgeklopte eieren, kaas, pijnboompitten en dille. Kruid met nootmuskaat en peper.

  9. Strijk elk brickvel in met de gesmolten boter. Snij in 2 en leg op elke helft 1 eetl. spinaziemengeling. Plooi dicht tot een pakketje.

  10. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat. Schuif 25 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Draai halfweg om.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren spinazie al roerend 10 min.

  3. Klop de 2 eieren los.

  4. Rasp de manchego en verkruimel de feta.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Smelt de boter.

  7. Bereiding:
  8. Meng de spinazie met de losgeklopte eieren, kaas, pijnboompitten en dille. Kruid met nootmuskaat en peper.

  9. Strijk elk brickvel in met de gesmolten boter. Snij in 2 en leg op elke helft 1 eetl. spinaziemengeling. Plooi dicht tot een pakketje.

  10. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat. Schuif 25 à 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Draai halfweg om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 147 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 4.6 g

Bekijk het recept digitaal