Panzanella met gegrilde groenten

Panzanella met gegrilde groenten

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 10.3 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers het knoflook.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij in lange repen en daarna nog eens in 2.

  5. Snij de tapastomaten in de lengte in 2.

  6. Snij de tomaten in 6.

  7. Scheur de blaadjes basilicum.

  8. Laat de kappertjes uitlekken.

  9. Snij de ciabatta in stukken van 2 cm.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Kruid de olijfolie met het knoflook, zwarte peper en zout.

  13. Verdeel de tomaten, de paprika en het ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de knoflookolie onder en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Doe de broodsalade in een slakom en laat lauw worden. Voeg de kappertjes, het basilicum en de balsamicoazijn toe. Kruid met zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers het knoflook.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij in lange repen en daarna nog eens in 2.

  5. Snij de tapastomaten in de lengte in 2.

  6. Snij de tomaten in 6.

  7. Scheur de blaadjes basilicum.

  8. Laat de kappertjes uitlekken.

  9. Snij de ciabatta in stukken van 2 cm.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Kruid de olijfolie met het knoflook, zwarte peper en zout.

  13. Verdeel de tomaten, de paprika en het ciabattabrood over een bakplaat met bakpapier. Meng er de knoflookolie onder en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Doe de broodsalade in een slakom en laat lauw worden. Voeg de kappertjes, het basilicum en de balsamicoazijn toe. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kcal
Vet 11.9 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 28.5 g
Suiker 10.3 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. 'Il Gran Giardino' Syrah-Nerello Mascalese Sicilia - Italië partybox

Bekijk het recept digitaal