Papillot met victoriabaars en Keizer Karel
Papillot met victoriabaars en Keizer Karel

Papillot met victoriabaars en Keizer Karel

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 52 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de victoriabaarsfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij de limoen in 4 schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel 1/3 van de grofgehakte spinazie over 4 vellen aluminiumfolie en bestrooi telkens met een 5-tal basilicumblaadjes.

  9. Leg er telkens een stuk vis op en bedek met een doormidden gesneden lente-uitje en een schijfje limoen. Kruid met peper en zout.

  10. Vouw de papillot half dicht en giet er 1/2 dl bier over. Sluit de papillotten en zet ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de aardappelen 20 min.gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de rest van de spinazie ± 3 min. slinken.

  13. Meng de spinazie met de aardappelen, de geitenkaas en de rest van het bier. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en pureer.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de vispapillotten over de borden en geef er de spinaziepuree bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de victoriabaarsfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Hak de spinazie grof.

  4. Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij de limoen in 4 schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel 1/3 van de grofgehakte spinazie over 4 vellen aluminiumfolie en bestrooi telkens met een 5-tal basilicumblaadjes.

  9. Leg er telkens een stuk vis op en bedek met een doormidden gesneden lente-uitje en een schijfje limoen. Kruid met peper en zout.

  10. Vouw de papillot half dicht en giet er 1/2 dl bier over. Sluit de papillotten en zet ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de aardappelen 20 min.gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af.

  12. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de rest van de spinazie ± 3 min. slinken.

  13. Meng de spinazie met de aardappelen, de geitenkaas en de rest van het bier. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en pureer.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de vispapillotten over de borden en geef er de spinaziepuree bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 37.5 g
Eiwit 52 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond

Bekijk het recept digitaal