Papillot van kip en appeltjes
Papillot van kip en appeltjes

Papillot van kip en appeltjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 57.5 g
Eiwit 47.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees ontdooien.

  3. Schil de appel en snij in blokjes van 1 cm. Besprenkel met citroensap.

  4. Snij het wit van de prei, en een deel van het groen, in ringen van 0,5 cm.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Schep de appelblokjes, de prei, de champignons en het bieslook dooreen.

  7. Meng witte wijn, room, paprikapoeder, peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de groentemengeling over 4 grote vellen aluminiumfolie.

  10. Schik er de kipfilets bovenop en giet er de mix van room en witte wijn over. Kruid met peper en zout en vouw de papillotten goed dicht.

  11. Plaats 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Los het bouillonblokje op in lichtgezouten water en kook er de wilde rijst in gaar (kooktijd: zie verpakking).

  13. Afwerking:
  14. Vouw de papillotten open en schik de kip met groentjes en appeltjes op de borden. Serveer met de wilde rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees ontdooien.

  3. Schil de appel en snij in blokjes van 1 cm. Besprenkel met citroensap.

  4. Snij het wit van de prei, en een deel van het groen, in ringen van 0,5 cm.

  5. Snij de champignons in schijfjes.

  6. Schep de appelblokjes, de prei, de champignons en het bieslook dooreen.

  7. Meng witte wijn, room, paprikapoeder, peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de groentemengeling over 4 grote vellen aluminiumfolie.

  10. Schik er de kipfilets bovenop en giet er de mix van room en witte wijn over. Kruid met peper en zout en vouw de papillotten goed dicht.

  11. Plaats 35 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Los het bouillonblokje op in lichtgezouten water en kook er de wilde rijst in gaar (kooktijd: zie verpakking).

  13. Afwerking:
  14. Vouw de papillotten open en schik de kip met groentjes en appeltjes op de borden. Serveer met de wilde rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 57.5 g
Eiwit 47.4 g

Bekijk het recept digitaal