- Bewaar

- Bewaar
Papillot van konijn en appel
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng het bier met de rozijnen en laat er de konijnenstukken 4 u in marineren.
-
Snij de appel in schijfjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij 2 sneetjes spek in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Wikkel de gemarineerde konijnenstukken telkens in een sneetje gerookt spek.
-
Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er telkens een konijnenstuk, gemarineerde rozijntjes, schijfjes appel en 1 eetl. Luikse siroop over. Kruid met een laurierblaadje, tijm, peper en zout.
-
Vouw goed dicht en schuif 1 u in een op 220 °C voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de diepgevroren prinsessenboontjes gedurende 8 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spekreepjes toe en roerbak 1 min.
-
Overgiet met de gezeefde marinade en voeg ook het groentebouillonblokje toe. Kruid naar smaak met tijm, peper en zout. Laat inkoken en bind met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de konijnenstukken en prinsessenboontjes over de borden.
-
Lepel er de saus bij en dien op met natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng het bier met de rozijnen en laat er de konijnenstukken 4 u in marineren.
-
Snij de appel in schijfjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij 2 sneetjes spek in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Wikkel de gemarineerde konijnenstukken telkens in een sneetje gerookt spek.
-
Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er telkens een konijnenstuk, gemarineerde rozijntjes, schijfjes appel en 1 eetl. Luikse siroop over. Kruid met een laurierblaadje, tijm, peper en zout.
-
Vouw goed dicht en schuif 1 u in een op 220 °C voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de diepgevroren prinsessenboontjes gedurende 8 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spekreepjes toe en roerbak 1 min.
-
Overgiet met de gezeefde marinade en voeg ook het groentebouillonblokje toe. Kruid naar smaak met tijm, peper en zout. Laat inkoken en bind met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de konijnenstukken en prinsessenboontjes over de borden.
-
Lepel er de saus bij en dien op met natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig.