Papillot van konijn en appel
Papillot van konijn en appel

Papillot van konijn en appel

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 54.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng het bier met de rozijnen en laat er de konijnenstukken 4 u in marineren.

  3. Snij de appel in schijfjes.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij 2 sneetjes spek in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Wikkel de gemarineerde konijnenstukken telkens in een sneetje gerookt spek.

  8. Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er telkens een konijnenstuk, gemarineerde rozijntjes, schijfjes appel en 1 eetl. Luikse siroop over. Kruid met een laurierblaadje, tijm, peper en zout.

  9. Vouw goed dicht en schuif 1 u in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  10. Kook ondertussen de diepgevroren prinsessenboontjes gedurende 8 min. gaar in lichtgezouten water.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spekreepjes toe en roerbak 1 min.

  12. Overgiet met de gezeefde marinade en voeg ook het groentebouillonblokje toe. Kruid naar smaak met tijm, peper en zout. Laat inkoken en bind met wat instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de konijnenstukken en prinsessenboontjes over de borden.

  15. Lepel er de saus bij en dien op met natuuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng het bier met de rozijnen en laat er de konijnenstukken 4 u in marineren.

  3. Snij de appel in schijfjes.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Snij 2 sneetjes spek in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Wikkel de gemarineerde konijnenstukken telkens in een sneetje gerookt spek.

  8. Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er telkens een konijnenstuk, gemarineerde rozijntjes, schijfjes appel en 1 eetl. Luikse siroop over. Kruid met een laurierblaadje, tijm, peper en zout.

  9. Vouw goed dicht en schuif 1 u in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  10. Kook ondertussen de diepgevroren prinsessenboontjes gedurende 8 min. gaar in lichtgezouten water.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de spekreepjes toe en roerbak 1 min.

  12. Overgiet met de gezeefde marinade en voeg ook het groentebouillonblokje toe. Kruid naar smaak met tijm, peper en zout. Laat inkoken en bind met wat instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de konijnenstukken en prinsessenboontjes over de borden.

  15. Lepel er de saus bij en dien op met natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 18.5 g
Koolhydraat 45.4 g
Eiwit 54.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Mauléon Caramany A.C. Côtes du Roussillon Villages Zeer geslaagde en prettige Zuid-Franse wijn: gecorseerd, soepel, elegant en aangenaam fruitig.

Bekijk het recept digitaal