Parelcouscous met asperges, feta en granaatappel
Parelcouscous met asperges, feta en granaatappel

Parelcouscous met asperges, feta en granaatappel

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Energie 1925 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 18.2 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de parelcouscous samen met de komijn in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de diepgevroren groene en witte asperges in hapklare stukken. Kook de diepgevroren asperges ± 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de rode ui en de radijzen in fijne schijfjes en snij de olijven middendoor.

  5. Hak de platte peterselie en de helft van de munt grof. Rasp de schil van 1 citroenhelft en pers de volledige citroen.

  6. Snipper de rest van de munt fijn en prak samen met de feta fijn tot een gladde massa. Kruid met peper.

  7. Meng de citroenzeste, het citroensap, de harissa, de grofgehakte munt en de helft van de peterselie onder de parelcouscous. Meng er daarna voorzichtig de rode ui, de olijven, de radijzen en de asperges onder. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel over de borden en schep er de feta over. Werk af met de olijfolie, de granaatappelpitten en de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Kook de parelcouscous samen met de komijn in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de diepgevroren groene en witte asperges in hapklare stukken. Kook de diepgevroren asperges ± 7 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij de rode ui en de radijzen in fijne schijfjes en snij de olijven middendoor.

  5. Hak de platte peterselie en de helft van de munt grof. Rasp de schil van 1 citroenhelft en pers de volledige citroen.

  6. Snipper de rest van de munt fijn en prak samen met de feta fijn tot een gladde massa. Kruid met peper.

  7. Meng de citroenzeste, het citroensap, de harissa, de grofgehakte munt en de helft van de peterselie onder de parelcouscous. Meng er daarna voorzichtig de rode ui, de olijven, de radijzen en de asperges onder. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel over de borden en schep er de feta over. Werk af met de olijfolie, de granaatappelpitten en de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Energie 1925 kj
Vet 17.1 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 18.2 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Bier Postel Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal