- Bewaar

- Bewaar
Parelhoen met witbier en sinaasappel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en vang het uitsijpelende sap op. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes.
-
Pers de rest van de sinaasappelen tot u 1 dl sap hebt.
-
Schil de peertjes, snij ze middendoor en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.
-
Hak de sjalotjes fijn.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren parelhoenfilets in een ovenschaal en giet er het bier bij. Voeg de gesnipperde sjalotjes, het kruidentuiltje en 1 dl sinaasappelsap toe. Dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Zet de peertjes net onder water in een kookpan. Kook ze gedurende 10 min. met kaneel en suiker. Laat uitlekken en hou warm.
-
Haal de parelhoenfilets uit het braadvocht en hou ze warm.
-
Giet het braadvocht door een fijne zeef in een pannetje. Voeg cayennepeper, peper en zout toe en laat 5 min. inkoken. Werk af met room en bind met wat sausbinder. Leg er de sinaasappelpartjes in.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 1 parelhoenfilet en giet er wat saus over. Versier met gesnipperde peterselie en schik er een half peertje en wat tuinkers naast. Dien op met rösti of kroketten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en vang het uitsijpelende sap op. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes.
-
Pers de rest van de sinaasappelen tot u 1 dl sap hebt.
-
Schil de peertjes, snij ze middendoor en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.
-
Hak de sjalotjes fijn.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren parelhoenfilets in een ovenschaal en giet er het bier bij. Voeg de gesnipperde sjalotjes, het kruidentuiltje en 1 dl sinaasappelsap toe. Dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 min. bakken. Kruid met peper en zout.
-
Zet de peertjes net onder water in een kookpan. Kook ze gedurende 10 min. met kaneel en suiker. Laat uitlekken en hou warm.
-
Haal de parelhoenfilets uit het braadvocht en hou ze warm.
-
Giet het braadvocht door een fijne zeef in een pannetje. Voeg cayennepeper, peper en zout toe en laat 5 min. inkoken. Werk af met room en bind met wat sausbinder. Leg er de sinaasappelpartjes in.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 1 parelhoenfilet en giet er wat saus over. Versier met gesnipperde peterselie en schik er een half peertje en wat tuinkers naast. Dien op met rösti of kroketten.