Parelhoen met witbier en sinaasappel
Parelhoen met witbier en sinaasappel

Parelhoen met witbier en sinaasappel

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 56.1 g
Eiwit 40.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en vang het uitsijpelende sap op. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes.

  3. Pers de rest van de sinaasappelen tot u 1 dl sap hebt.

  4. Schil de peertjes, snij ze middendoor en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

  5. Hak de sjalotjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Schik de diepgevroren parelhoenfilets in een ovenschaal en giet er het bier bij. Voeg de gesnipperde sjalotjes, het kruidentuiltje en 1 dl sinaasappelsap toe. Dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  8. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  9. Zet de peertjes net onder water in een kookpan. Kook ze gedurende 10 min. met kaneel en suiker. Laat uitlekken en hou warm.

  10. Haal de parelhoenfilets uit het braadvocht en hou ze warm.

  11. Giet het braadvocht door een fijne zeef in een pannetje. Voeg cayennepeper, peper en zout toe en laat 5 min. inkoken. Werk af met room en bind met wat sausbinder. Leg er de sinaasappelpartjes in.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord 1 parelhoenfilet en giet er wat saus over. Versier met gesnipperde peterselie en schik er een half peertje en wat tuinkers naast. Dien op met rösti of kroketten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees en vang het uitsijpelende sap op. Snij de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit met een scherp mes.

  3. Pers de rest van de sinaasappelen tot u 1 dl sap hebt.

  4. Schil de peertjes, snij ze middendoor en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap.

  5. Hak de sjalotjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Schik de diepgevroren parelhoenfilets in een ovenschaal en giet er het bier bij. Voeg de gesnipperde sjalotjes, het kruidentuiltje en 1 dl sinaasappelsap toe. Dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  8. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  9. Zet de peertjes net onder water in een kookpan. Kook ze gedurende 10 min. met kaneel en suiker. Laat uitlekken en hou warm.

  10. Haal de parelhoenfilets uit het braadvocht en hou ze warm.

  11. Giet het braadvocht door een fijne zeef in een pannetje. Voeg cayennepeper, peper en zout toe en laat 5 min. inkoken. Werk af met room en bind met wat sausbinder. Leg er de sinaasappelpartjes in.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord 1 parelhoenfilet en giet er wat saus over. Versier met gesnipperde peterselie en schik er een half peertje en wat tuinkers naast. Dien op met rösti of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 56.1 g
Eiwit 40.9 g

Bekijk het recept digitaal