Parelhoen op Italiaanse wijze
Parelhoen op Italiaanse wijze

Parelhoen op Italiaanse wijze

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 9.9 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 53.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de parelhoenfilets ontdooien en dep droog.

  4. Snij de parmaham in fijne reepjes.

  5. Snij de tomaten in 6.

  6. Snipper de sjalotten, knoflook en basilicumblaadjes fijn.

  7. Snij met een dunschiller krullen van de Parmezaanse kaas.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoenfilets gedurende 4 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Stoof de sjalotten en look in dezelfde pan. Voeg de stukken tomaat toe en overgiet met de maderawijn en de kippenbouillon. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en laat 5 min. sudderen.

  11. Roer er de basilicumblaadjes onder en bind eventueel met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het parelhoen over de borden en giet er de tomatensaus rond. Dien op met verse tagliatelle en werk af met de reepjes parmaham en de krullen parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de parelhoenfilets ontdooien en dep droog.

  4. Snij de parmaham in fijne reepjes.

  5. Snij de tomaten in 6.

  6. Snipper de sjalotten, knoflook en basilicumblaadjes fijn.

  7. Snij met een dunschiller krullen van de Parmezaanse kaas.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoenfilets gedurende 4 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Stoof de sjalotten en look in dezelfde pan. Voeg de stukken tomaat toe en overgiet met de maderawijn en de kippenbouillon. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en laat 5 min. sudderen.

  11. Roer er de basilicumblaadjes onder en bind eventueel met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het parelhoen over de borden en giet er de tomatensaus rond. Dien op met verse tagliatelle en werk af met de reepjes parmaham en de krullen parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 9.9 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 53.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Beneventano Aglianico I.G.T. Farnese Italië Pittige rode wijn gemaakt van 100 % aglianico, een oude en lokale druif uit de wijnstreek Benevento (in de buurt van Napels). De wijn rijpte 8 maanden in eiken vaten. Hij heeft een jonge, dieprode kleur met een paarse rand. In het uitbundige boeket zitten rijp rood fruit, kruiden en een mooie vanilletoets (van de houtrijping). Heel volle en vlezige aanzet, gevolgd door veel fruit. Vrij lange afdronk met duidelijk aanwezige, maar soepele tannines. Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Italië Pittige rode wijn uit Puglia (Zuid-Italië), gemaakt van alleen primitivodruiven. De wijn geurt intens naar rijp zwart fruit en kruiden. Zijn smaak is vol en krachtig, met een typische minerale toets.

Bekijk het recept digitaal