- Bewaar

- Bewaar
Parelhoenfilet met amandelkorstje
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Bel-Air A.C. Lalande-de-Pomerol
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoenfilets lichtjes ontdooien.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot, voeg er de diepgevroren soepgroenten bij en laat al roerend even stoven.
-
Blus met de rode wijn en de wildfond, en voeg er de tijm en laurier aan toe. Laat 10 min. inkoken op een hevig vuur tot u nog maar 1/3 van het vocht overhoudt. Giet dit vocht door een zeef (u hebt de groenten niet meer nodig) en zet koel weg.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en laat de parelhoenfilets aan beide kanten kleuren. Schik in een ovenschotel en bestrooi met de amandelschilfers. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Schuif de ovenschotel in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min. (afhankelijk van de dikte van de filets). Het vlees moet goed doorbakken zijn.
-
Verwarm de saus en laat er de speculaaspasta in smelten. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Neem van het vuur en klop er de koude boter door in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de parelhoenfilets met de saus, aardappelgratin en gestoomde boontjes of peultjes en geglaceerde worteltjes. U kan er ook warme babypeertjes bij serveren.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Bel-Air A.C. Lalande-de-Pomerol
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de parelhoenfilets lichtjes ontdooien.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot, voeg er de diepgevroren soepgroenten bij en laat al roerend even stoven.
-
Blus met de rode wijn en de wildfond, en voeg er de tijm en laurier aan toe. Laat 10 min. inkoken op een hevig vuur tot u nog maar 1/3 van het vocht overhoudt. Giet dit vocht door een zeef (u hebt de groenten niet meer nodig) en zet koel weg.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en laat de parelhoenfilets aan beide kanten kleuren. Schik in een ovenschotel en bestrooi met de amandelschilfers. Zet koel weg.
-
Bereiding:
-
Schuif de ovenschotel in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min. (afhankelijk van de dikte van de filets). Het vlees moet goed doorbakken zijn.
-
Verwarm de saus en laat er de speculaaspasta in smelten. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder. Neem van het vuur en klop er de koude boter door in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de parelhoenfilets met de saus, aardappelgratin en gestoomde boontjes of peultjes en geglaceerde worteltjes. U kan er ook warme babypeertjes bij serveren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Bel-Air A.C. Lalande-de-Pomerol