- Bewaar

- Bewaar
Parelhoenfilet met gebakken mango en peer
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Kers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en snij in partjes.
-
Schil de peren, snij in partjes en besprenkel met limoensap.
-
Schik de partjes mango en peer afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel. Bestrooi met kaneel en verdeel er de boter over in nootjes.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoenfilets 3 min. goudbruin aan elke kant.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en kruid met de tijm en het kruidentuiltje. Roerbak 2 min.
-
Giet het bier er langs de rand van de braadpan bij en laat afgedekt 20 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de takjes tijm eruit.
-
Zet de ovenschotel met mango en peer ondertussen 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Haal het vlees uit de braadpan en hou warm.
-
Laat het kookvocht 3 min. inkoken. Voeg de diepgevroren bosvruchten en de honing toe en laat 4 min. sudderen. Giet de saus eventueel door een zeef.
-
Breng de saus op smaak met peper en zout en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een parelhoenfilet op elk bord en lepel er wat bosvruchtensaus over. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Geef er de gebakken fruitmengeling bij en garneer met een plukje tuinkers. Dien op met kroketten of rösti.
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Kers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de mango en snij in partjes.
-
Schil de peren, snij in partjes en besprenkel met limoensap.
-
Schik de partjes mango en peer afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel. Bestrooi met kaneel en verdeel er de boter over in nootjes.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoenfilets 3 min. goudbruin aan elke kant.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en kruid met de tijm en het kruidentuiltje. Roerbak 2 min.
-
Giet het bier er langs de rand van de braadpan bij en laat afgedekt 20 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de takjes tijm eruit.
-
Zet de ovenschotel met mango en peer ondertussen 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Haal het vlees uit de braadpan en hou warm.
-
Laat het kookvocht 3 min. inkoken. Voeg de diepgevroren bosvruchten en de honing toe en laat 4 min. sudderen. Giet de saus eventueel door een zeef.
-
Breng de saus op smaak met peper en zout en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Schik een parelhoenfilet op elk bord en lepel er wat bosvruchtensaus over. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Geef er de gebakken fruitmengeling bij en garneer met een plukje tuinkers. Dien op met kroketten of rösti.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grisette Kers