- Bewaar

- Bewaar
Parmentier met ham, champignons en witloof
Onze drankensuggesties
Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Côtes du Jura A.O.P. Chardonnay Saint-Vernier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de champignons eerst in 2 en dan in kleinere stukken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak het witloof 6 min. aan elke kant. Leg ze in een ovenschaal.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de ui en de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur.
-
Voeg de hamreepjes en de helft van de geraspte kaas toe aan de champignons. Kruid met nootmuskaat. Verdeel over het witloof.
-
Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk en de roomkaas onder. Kruid met peper en nootmuskaat. Verdeel de puree over het witloof en de champignons. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Côtes du Jura A.O.P. Chardonnay Saint-Vernier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de champignons eerst in 2 en dan in kleinere stukken.
-
Snipper de ui fijn.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak het witloof 6 min. aan elke kant. Leg ze in een ovenschaal.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de ui en de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur.
-
Voeg de hamreepjes en de helft van de geraspte kaas toe aan de champignons. Kruid met nootmuskaat. Verdeel over het witloof.
-
Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk en de roomkaas onder. Kruid met peper en nootmuskaat. Verdeel de puree over het witloof en de champignons. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
-
Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Côtes du Jura A.O.P. Chardonnay Saint-Vernier