Parmentier met ham, champignons en witloof
Parmentier met ham, champignons en witloof

Parmentier met ham, champignons en witloof

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 37.7 g
Suiker 7.6 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 22.7 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Snij de champignons eerst in 2 en dan in kleinere stukken.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak het witloof 6 min. aan elke kant. Leg ze in een ovenschaal.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de ui en de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur.

  8. Voeg de hamreepjes en de helft van de geraspte kaas toe aan de champignons. Kruid met nootmuskaat. Verdeel over het witloof.

  9. Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk en de roomkaas onder. Kruid met peper en nootmuskaat. Verdeel de puree over het witloof en de champignons. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  10. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Snij de champignons eerst in 2 en dan in kleinere stukken.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak het witloof 6 min. aan elke kant. Leg ze in een ovenschaal.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de ui en de champignons 5 min. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur.

  8. Voeg de hamreepjes en de helft van de geraspte kaas toe aan de champignons. Kruid met nootmuskaat. Verdeel over het witloof.

  9. Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk en de roomkaas onder. Kruid met peper en nootmuskaat. Verdeel de puree over het witloof en de champignons. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  10. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 37.7 g
Suiker 7.6 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 22.7 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Côtes du Jura A.O.P. Chardonnay Saint-Vernier

Bekijk het recept digitaal