- Bewaar

- Bewaar
Parmentier van zeevruchten
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Droge witte wijn met frisse aroma's van de sauvignondruif en een exotisch tintje. Deze levendige wijn is fris, vettig en nerveus. Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (versgeplukte appeltjes) en zijn sappige, aangenaam frisse smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Pureer de aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de schilfers parmezaan door.
-
Breng ondertussen de wijn aan de kook samen met de wittewijnazijn en de fijngesnipperde sjalotten. Laat het vocht gedurende ± 10 min. volledig inkoken op een heet vuur.
-
Smelt 2 eetl. boter in een andere kookpan en bak de champignons gedurende 2 min. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.
-
Bevochtig met de visfond en roer goed onder. Voeg er de kervelbolletjes, de zurkel, de diepgevroren zeevruchten en de sjalotten aan toe en laat gedurende 5 min. opwarmen. Kruid met peper en zout, het bieslook en de dragon.
-
Leg de mengeling van vis en groenten op de bodem van een ovenschotel en bedek met de aardappelpuree. Strooi paneermeel over de puree en leg er ook een klontje boter op.
-
Verwarm de ovenschotel gedurende 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk.
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Droge witte wijn met frisse aroma's van de sauvignondruif en een exotisch tintje. Deze levendige wijn is fris, vettig en nerveus. Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (versgeplukte appeltjes) en zijn sappige, aangenaam frisse smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de parmezaan in dunne schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Pureer de aardappelen en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de schilfers parmezaan door.
-
Breng ondertussen de wijn aan de kook samen met de wittewijnazijn en de fijngesnipperde sjalotten. Laat het vocht gedurende ± 10 min. volledig inkoken op een heet vuur.
-
Smelt 2 eetl. boter in een andere kookpan en bak de champignons gedurende 2 min. Bestrooi met de bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.
-
Bevochtig met de visfond en roer goed onder. Voeg er de kervelbolletjes, de zurkel, de diepgevroren zeevruchten en de sjalotten aan toe en laat gedurende 5 min. opwarmen. Kruid met peper en zout, het bieslook en de dragon.
-
Leg de mengeling van vis en groenten op de bodem van een ovenschotel en bedek met de aardappelpuree. Strooi paneermeel over de puree en leg er ook een klontje boter op.
-
Verwarm de ovenschotel gedurende 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Droge witte wijn met frisse aroma's van de sauvignondruif en een exotisch tintje. Deze levendige wijn is fris, vettig en nerveus. Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda Spanje Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruiven. Die bezorgen de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (versgeplukte appeltjes) en zijn sappige, aangenaam frisse smaak.