Pastaschotel met ratatouille, spinazie en worstjes
Pastaschotel met ratatouille, spinazie en worstjes

Pastaschotel met ratatouille, spinazie en worstjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 82.6 g
Eiwit 31.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de cocktailworstjes in 2 stukken.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  8. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat slinken. Stoof enkele minuten op een hoog vuur tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg de ratatouille toe en kruid met de peterselie, het basilicum, de cayennepeper, zwarte peper en zout. Laat de saus 10 min. pruttelen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta samen met de cocktailworstjes onder de ratatouille. Doe alles in een ovenschaal en verkruimel er de feta over.

  12. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas een mooi bruin korstje krijgt

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de cocktailworstjes in 2 stukken.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  8. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat slinken. Stoof enkele minuten op een hoog vuur tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg de ratatouille toe en kruid met de peterselie, het basilicum, de cayennepeper, zwarte peper en zout. Laat de saus 10 min. pruttelen op een zacht vuur.

  10. Kook intussen de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pasta samen met de cocktailworstjes onder de ratatouille. Doe alles in een ovenschaal en verkruimel er de feta over.

  12. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas een mooi bruin korstje krijgt

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 82.6 g
Eiwit 31.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mystic Krieken Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. - Fantini Farnese - Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal