Pastinaakpuree met gevulde tomaten en gebakken kastanjechampignons
Pastinaakpuree met gevulde tomaten en gebakken kastanjechampignons

Pastinaakpuree met gevulde tomaten en gebakken kastanjechampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 23.7 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Hak de babyspinazie fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de gevulde tomaten in een ovenschaal en bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de aardappelen en de pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de melk en 1 eetl. boter. Meng er de spinazie onder en kruid met wat nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook en de champignons 5 à 6 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tomaten en de puree over de borden. Werk af met de kastanjechampignons.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Hak de babyspinazie fijn.

  6. Pers het knoflook.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de gevulde tomaten in een ovenschaal en bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de aardappelen en de pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de melk en 1 eetl. boter. Meng er de spinazie onder en kruid met wat nootmuskaat, peper en zout.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook en de champignons 5 à 6 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tomaten en de puree over de borden. Werk af met de kastanjechampignons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 23.7 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal