- Bewaar

- Bewaar
Pikante quinoaschotel met champignons en rucola
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.
-
Hak de rucola grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de champignons in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten, de pepertjes en het knoflook 1 min. Voeg de quinoa toe en roerbak nog 1 min.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Schep er de quinoa in en overgiet met 5 dl groentebouillon. Dek goed af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Meng de champignons na 30 min. onder de quinoa en laat nog 10 à 15 min. verder garen in de oven. Voeg nog een beetje bouillon toe als de bereiding te droog wordt.
-
Haal uit de oven en meng er 1 eetl. olijfolie, de rucola en de parmezaan onder.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.
-
Hak de rucola grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Snij de champignons in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten, de pepertjes en het knoflook 1 min. Voeg de quinoa toe en roerbak nog 1 min.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Schep er de quinoa in en overgiet met 5 dl groentebouillon. Dek goed af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Meng de champignons na 30 min. onder de quinoa en laat nog 10 à 15 min. verder garen in de oven. Voeg nog een beetje bouillon toe als de bereiding te droog wordt.
-
Haal uit de oven en meng er 1 eetl. olijfolie, de rucola en de parmezaan onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence