Pikante quinoaschotel met champignons en rucola
Pikante quinoaschotel met champignons en rucola

Pikante quinoaschotel met champignons en rucola

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 53.8 g
Eiwit 24.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Snij de champignons in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten, de pepertjes en het knoflook 1 min. Voeg de quinoa toe en roerbak nog 1 min.

  13. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Schep er de quinoa in en overgiet met 5 dl groentebouillon. Dek goed af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  15. Meng de champignons na 30 min. onder de quinoa en laat nog 10 à 15 min. verder garen in de oven. Voeg nog een beetje bouillon toe als de bereiding te droog wordt.

  16. Haal uit de oven en meng er 1 eetl. olijfolie, de rucola en de parmezaan onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper fijn.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Snij de champignons in 2 of in 4, afhankelijk van de grootte.

  10. Bereiding:
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten, de pepertjes en het knoflook 1 min. Voeg de quinoa toe en roerbak nog 1 min.

  13. Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Schep er de quinoa in en overgiet met 5 dl groentebouillon. Dek goed af met aluminiumfolie en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  15. Meng de champignons na 30 min. onder de quinoa en laat nog 10 à 15 min. verder garen in de oven. Voeg nog een beetje bouillon toe als de bereiding te droog wordt.

  16. Haal uit de oven en meng er 1 eetl. olijfolie, de rucola en de parmezaan onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 53.8 g
Eiwit 24.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal